TOP
A Formentera l’atur s’ha reduït un 29,2% el passat mes de juliol. 7bts

El 86% dels nous contractes signats a Formentera són indefinits

El passat mes de juliol les Illes Balears han registrat per primera volta 600.000 persones afiliades a la Seguretat Social. Aquest increment interanual suposa un creixement de l’11,1%, el més elevat de tot l’estat, on l’afiliació creix un 3,8%.

Quant a Formentera, cal destacar que, segons les dades del mes de juliol proporcionades pel Govern balear, a la nostra illa hi ha actualment 131 persones en situació d’atur, cosa que equival a una reducció d’un 29,2% respecte de l’any passat.

Contractacions
Pel que fa als contractes registrats, aquests han baixat un 4,7% en les dones i un 5,7% en els homes en comparació a un any enrere, mentre que les dades de contractació respecte del mes de juny també minven, essent d’un 19,5% en les dones i d’un 23,5% en els homes.

En total, a Formentera el juliol es van firmar 775 nous contractes, 43 menys que a l’any passat, encara que per un factor positiu: la reducció de la temporalitat que suposa la reforma laboral de l’executiu central. Com menys contractes temporals hi ha, menys contractes s’han de renovar i, per tant, menys contractes s’han de firmar.

Cal destacar que la gran majoria de les 775 noves contractacions a la nostra illa el mes passat, han set de caràcter indefinit, 672, per les 103 de caràcter temporal. Això equival a un 86% de contractes indefinits

Per sectors, el de serveis, amb 756 noves contractacions (486 a l’hostaleria, 99 al comerç i 171 a la resta de serveis), destaca molt per sobre de la construcció, amb 13 contractacions; la indústria, amb 3 nous contractes o les 3 noves altes que experimenta també el sector agrícola.

Dades al conjunt de Balears
Per novè més consecutiu, l’afiliació de Balears registrà un nou màxim històric, amb 606.647 persones afiliades. És la primera volta en tota la sèrie històrica que les Illes superen el sostre de 600.000 afiliacions. Aquest increment interanual suposa un creixement de l’11,1%, el més elevat de tot l’estat, que veu créixer l’afiliació en un 3,8%. A més, l’atur registrat en el mes de juliol també reflecteix a les Illes Balears registres molt baixos, fins a situar-nos en nivells de 2007. L’atur d’aquest juliol ha estat de 35.006 persones, amb una caiguda del 33,7% respecte al mateix mes de l’any anterior.

En aquest sentit, Balears continua liderant la creació d’ocupació i la reducció de l’atur a Espanya, i mostra una intensitat més accelerada que la resta del país. De fet, en l’evolució mensual, les Illes Balears van resultar ser la comunitat tractora en creació d’ocupació, ja que ha estat la regió on més ha crescut l’afiliació, (13.860) mentre que en el conjunt de l’estat aquesta queia en 7.366 persones.

Una altra dada destacada és que també el nombre d’autònoms ha assolit un registre històric en superar de nou i per segon mes consecutiu els 100.000 treballadors. En concret, es van registrar 100.839 persones autònomes.

La contractació indefinida se situa en el 70,2%
Per quart mes consecutiu, el percentatge de nous contractes indefinits se situa en valors elevats, consolidant així el canvi d’escenari en el mercat de treball balear, amb un nou paradigma on la contractació indefinida és la norma, i una taxa de temporalitat que se situa ja en valors homologables a la mitjana europea.

Així, en un sol any s’ha passat de registrar un 15,5% de contractació indefinida a un 70,2% en el mes de juliol d’enguany. Per trams d’edat, són els joves qui més s’han beneficiat dels efectes de la reforma laboral (39% del total) i per sectors, l’hostaleria (amb 80.798 nous contractes indefinits) és el que més destaca. A Espanya, la taxa de contractació indefinida és tan sols del 33,4% de mitjana.

L’atur cau un 33,7% i se situa en 35.006 persones desocupades
Finalment, en el mes de juliol es van registrar 35.006 persones desocupades, la xifra més baixa en els darrers quinze anys per a aquest període, i que suposa una caiguda del 33,7% respecte a fa un any. És el descens més acusat en tot el territori estatal, que redueix l’atur en un 15,6%.

Com succeeix en els mesos de juliol en contextos d’expansió econòmica, l’atur creix lleugerament respecte a juny (un 2,2%) explicat per patrons estacionals d’alguns sectors. L’increment intermensual d’enguany (758 persones) és, en tot cas, inferior als valors habituals en períodes d’expansió econòmica.

Compartir

PROGRAMES