El brot de botulisme finalitza amb 73 aus afectades

Lluís Parpal, director del Consorci per la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), explica a Ràdio Illa que el brot de mortalitat sobtada d’aus aquàtiques que es detectà el passat mes de maig a l’estany Pudent, en ple Parc Natural de ses Salines, ha finalitzat havent afectat a 73 individus, la majoria d’ells amb resultat de mort.

La informació recopilada pels agents de Medi Ambient i tècnics del Parc Natural indica que entre els ocells afectats destaquen les ànneres blanques, amb un total de 46 individus, seguides per gavines, avisadors i tiruril·los.

Botulisme no detectat a les analítiques
La conselleria balear ha assenyalat que «les analítiques de les mostres preses als animals afectats no varen poder demostrar la presència de toxina botulínica als sèrums» i ha afegit que «no sempre és fàcil la detecció de la toxina» i en aquest sentit, ha indicat que «els especialistes del laboratori expliquen que poden aparèixer falsos negatius». Ara bé, el Govern balear ha recordat que estimant «les dades obtingudes, simptomatologia clínica i anàlisi d’aigua, s’ha considerat igualment com a més probable del brot el botulisme».

About Author

Comments are closed.

background