TOP
Exemplar d’ànnera blanca una de les espècies més afectades pel brot.

El brot de botulisme finalitza amb 73 aus afectades

Lluís Parpal, director del Consorci per la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), explica a Ràdio Illa que el brot de mortalitat sobtada d’aus aquàtiques que es detectà el passat mes de maig a l’estany Pudent, en ple Parc Natural de ses Salines, ha finalitzat havent afectat a 73 individus, la majoria d’ells amb resultat de mort.

La informació recopilada pels agents de Medi Ambient i tècnics del Parc Natural indica que entre els ocells afectats destaquen les ànneres blanques, amb un total de 46 individus, seguides per gavines, avisadors i tiruril·los.

Botulisme no detectat a les analítiques
La conselleria balear ha assenyalat que “les analítiques de les mostres preses als animals afectats no varen poder demostrar la presència de toxina botulínica als sèrums” i ha afegit que “no sempre és fàcil la detecció de la toxina” i en aquest sentit, ha indicat que “els especialistes del laboratori expliquen que poden aparèixer falsos negatius”. Ara bé, el Govern balear ha recordat que estimant “les dades obtingudes, simptomatologia clínica i anàlisi d’aigua, s’ha considerat igualment com a més probable del brot el botulisme”.

Compartir

PROGRAMES