TOP
Se cerca disposar d’un pati adequat amb una reforma que l’integri més dins l’entorn i serveixi per mitigar les onades de calor. 7bts

El CEIP El Pilar rep 216.000 € per a configurar un refugi climàtic

La direcció general de canvi climàtic del Govern ha aprovat la concessió d’una subvenció de 216.130,20 euros a favor del Consell de Formentera, per al projecte “Transformació del parc urbà i pati del CEIP El Pilar com a refugi climàtic i espai de convivència”.

Neus Marí, directora del centre, ha mostrat la seva satisfacció a Ràdio Illa, ja que a l’escola feia temps que es parlava de tenir un pati adequat amb una reforma que l’integri més dins l’entorn, intentant cuidar que els arbres no en surtin perjudicats.

Per això, apunta Marí “Quan vam veure una convocatòria de subvencions per a configurar refugis climàtics, vam parlar amb l’APIMA i amb el Consell i es va presentar un projecte de transformació on s’involucra tota la comunitat educativa, no només l’escola (infants, famílies i mestres), també als veïns del poble o als exalumnes que es mouen pel parc, i adaptar aquest entorn meravellós que tenim en un espai de convivència on es pugui disfrutar de l’ombra dels arbres que tenim i s’hi puguin passar les onades de calor que estem patint els darrers anys”.

Així mateix, amb la reforma del pati es vol evitar que s’erosioni l’espai de bosc, que perd terra amb les pluges i cada volta té menys arbustos de mata baixa. A més, alguns arbres d’aquest terreny han hagut de ser tallats els darrers anys perquè a causa de les ventades i l’erosió, corrien perill de caure i provocar algun accident.

D’altra banda, es llevarà part del tancat i s’hi instal·laran jocs de pati que permetin als infants i les famílies gaudir d’aquest espai tot tenint cura de l’entorn natural.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES