TOP
També es pot presentar una prova diagnòstica negativa o un document oficial que acrediti haver passat la malaltia fins sis mesos abans.

El certificat covid començarà a exigir-se a partir de demà dissabte

Demà dissabte entra en vigor l’obligació a les Balears de demanar el certificat covid per accedir a l’interior de bars i restaurants amb cabuda interior per a més de 50 persones. A més, aquest document també s’haurà d’exigir per entrar a discoteques, locals de festa, bars de copes, cafès concert i pubs. Aquest anunci s’ha realitzat després que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears s’hagi pronunciat a favor de la mesura que havia proposat el Govern balear. L’executiu autonòmic confia que aquesta obligació, unida al dispositiu desplegat per vaccinar-se sense cita prèvia, pugui traduir-se en un augment de la xifra de vacunats. D’altra banda, el Govern ha anunciat que posarà a disposició dels empresaris una aplicació per llegir els certificats que podeu descarregar aquí.
El certificat o passi covid és el document que acredita estar vacunat, haver patit la malaltia dins els sis mesos anteriors o haver-se sotmès amb resultat negatiu a una PDIA (Prova Diagnòstica d’Infecció Activa covid-19) entre les 48 i les 72 hores anteriors.
El certificat covid es pot sol·licitar en aquest web i aquesta aplicació, a més, també es pot demanar en el web de l’IbSalut i recollir després en un dels punts presencials d’emissió. Així mateix, també es pot demanar directament en qualsevol dels espais habilitats. En el cas de Formentera, el punt d’atenció es troba a l’Hospital i el seu horari és dilluns i dimecres de 8 a 14 h i les tardes dimarts, dijous i divendres de 13.30 a 19.30 h.

Fins al 24 de gener
L’acord del Consell de Govern que ha aprovat la mesura serà efectiu a partir de demà, dia 4 de desembre, una vegada que es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i serà vigent fins al 24 de gener. A més, demà també es publicarà la nova revisió dels nivells de cada illa, que tindran una vigència de 15 dies, i després es tornaran a valorar tots els indicadors.
Segons l’informe elaborat pel Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Mallorca, Eivissa i Formentera romandrien en el nivell 1, mentre que el principal canvi es faria a l’illa de Menorca, que passaria al nivell 3 d’alerta sanitària.
Globalment, la comunitat autònoma —amb dades de dia 1 de desembre— presenta una incidència acumulada a 14 dies per 100.000 habitants (IA14) en població general de 266,4, la qual cosa representa un nivell de risc mitjà, d’acord amb els llindars establerts pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i revisat en data 24 de novembre de 2021.
Per illes, el nivell de risc en relació amb la incidència a 14 dies és elevat a Menorca (amb una IA14 de 428,7 casos per 100.000 habitants), mitjà a Mallorca i a Eivissa (264,4 i 191,7 casos per 100.000 habitants, respectivament) i baix a Formentera (67,2 casos per 100.000 habitants en els darrers 14 dies).

Noves mesures per als nivells d’alerta
Per tant, el nivell 0 continuarà amb les mateixes mesures vigents fins ara. Hi hauria novetats per al nivell 1, ja que, a banda d’exigir el certificat covid per accedir a discoteques i sales de festes, com també a residències, s’hi afegeixen altres àmbits, com la restauració amb interiors per a més de 50 persones o la resta de l’oci nocturn. L’acord aprovat avui també preveu que, si la situació epidemiològica passa a nivell 2, s’hi inclouran els allotjaments turístics en els quals els hostes comparteixin habitació (albergs, hostals, refugis, etc.). A més, en el nivell 3, les mesures s’aplicaran també a cinemes, circs amb carpa, acadèmies de ball o gimnasos.

Compartir

PROGRAMES