El Consell cedeix a la Cooperativa del Camp una estació d’emmagatzematge i conservació de gra

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, i el president de la Cooperativa del Camp, Jaume Escandell, han signat un acord de cessió d’ús temporal i gratuït per part del Consell en favor de la Cooperativa de l’Estació d’emmagatzematge i conservació de gra.
Aquesta estació que està compta amb 3 sitges d’una capacitat volumètrica de 45 m³ per cada sitja, i una tremuja de recepció a més d’un mecanisme de distribució de gra.

Productes d’autoabastiment per l’illa
Alejandra Ferrer ha destacat la forta aposta que des de fa anys realitza la institució insular per ajudar a la Cooperativa en el seu projecte de reactivació del sector primari, «una aposta que ara, després del confinament, cobra més sentit que mai perquè hem viscut en primera persona la importància de tenir productes d’autoabastiment per l’illa».
Jaume Escandell, per la seva banda, ha explicat que amb aquesta nova instal·lació «esperem poder ser autosuficients a Formentera en tema de gra i farratge». La gent segueix cedint parcel·les perquè es treballin des de la Cooperativa del Camp, ha destacat, i així «aviat s’aconseguirà que l’illa pugui ser autosuficient pel que fa a la producció i consum de gra per part dels animals».

Cost del projecte
Les sitges i la tremuja, així com la seva instal·lació juntament amb el quadre elèctric per engegar la màquina de fred i per accionar l’elevador del gra a les sitges, han tengut un cost de 146.330,96 €. Cal recordar que aquest projecte per a reactivar l’activitat agrària de Formentera serà finançat al 80% pel fons LEADER i la resta pel Consell de Formentera.

About Author

background