TOP
Instantània de la reunió amb la directora general de Turisme. Foto: CIF

El Consell demana modificacions de la Llei de Turisme que tinguin en compte a Formentera

La presidenta del Consell, Ana Juan, i la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, s’han reunit aquest matí amb la directora general de Turisme, Rosana Morillo, per parlar sobre la modificació de la llei turística de Balears. Després s’han reunit amb representants de la PIMEF, la Cambra de Comerç i l’Associació Hotelera de Formentera per tractar aquest mateix tema.

Diàleg i consens
La presidenta Ana Juan ha valorat positivament la trobada, on se’ls han explicat les modificacions que es faran a la Llei de Turisme de les Balears. “Esperam que amb diàleg i consens es tinguin en compte les característiques de Formentera, especialment del sector hoteler, ja que la majoria són petits establiments familiars que necessitaran ajuda i implicació extra de l’Administració perquè el pla es pugui implementar amb garanties i les illes siguin una destinació turística pionera”.

Participació de l’empresariat i les administracions locals
D’altra banda, la vicepresidenta i titular de Turisme Alejandra Ferrer ha apuntat que aquesta ha set la primera reunió de feina que continuarà en les setmanes vinents amb trobades més tècniques i d’altres que es faran amb el sector “per explicar les necessitats concretes de Formentera que han de quedar plasmades dins la llei”.

“Pensam que l’objectiu final de la llei és positiu, però s’ha d’aprovar una llei amb consens i amb la participació de l’empresariat i les administracions locals perquè d’aquesta manera es pugui garantir el compliment amb les exigències que se’n derivin i treballem tots cap al model de turisme circular i sostenible que volem”, ha destacat Ferrer.
A la reunió ja s’ha avançat que hi haurà temes específics que hauran de ser adaptats per Formentera, com són les dispenses o exempcions urbanístiques, que s’haurien de tractar dins la comissió d’Ordenació Turística, “perquè la nostra illa té un territori molt concret, amb moltes afectacions de diferents tipologies de protecció que s’han de tenir en compte i valorar de manera individual”, ha concretat la vicepresidenta. També s’ha demanat que es doni suport a l’empresariat amb la creació de plans d’autoavaluació i suport per dur a terme el pla de circularitat, o subvencions i promoció de la implicació i la feina feta, entre d’altres.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES