El Consell esborra les pintades en record de l’1 d’octubre 

Aquest matí la plaça de la Constitució de Sant Francesc ha despertat amb diverses pintades amb missatges que feien referència a la jornada de l’1 d’octubre de 2017 a Catalunya, concretament en al·lusió al referèndum d’independència no reconegut per l’Estat i a les càrregues policials. Així, a la façana principal del Consell Insular, es podia llegir «1 d’oct, ni oblit ni perdó, llibertat presos polítics». Missatges similars han aparegut en altres indrets de la plaça i del carrer Jaume I, com en l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i algunes sucursals bancàries.
Des de primera hora del matí operaris del Consell han estat treballant per netejar aquestes pintades amb diverses capes de pintura.

Concentració a Formentera l’1 d’octubre de 2017
Cal mencionar que l’1 d’octubre de l’any passat, a Formentera, com també succeí a Eivissa i Mallorca, es convocà per les xarxes socials una concentració de protesta contra les actuacions policials al Principat. Així, ara fa un any, unes 150 persones acudiren a la plaça de Sant Francesc per condemnar «la violència i la repressió». Els assistents aixecaren les mans en senyal de protesta pacífica i corejaren diversos lemes com «Democràcia és votar», «Som gent de pau, només volem votar» o «Fora les forces d’ocupació». Entre els concentrats hi havia diversos consellers de l’equip de govern de Gent per Formentera, el coordinador a les Pitiüses d’Esquerra Unida, Artur Parrón i la diputada al Parlament per Formentera, Sílvia Tur, qui demanà la dimissió del llavors president del Govern, Mariano Rajoy.

About Author

1 comentario

  1. Lamentable que aquesta gestussa embruti s’illa amb les seves bretolades; farem bé en vigilar amb aquests personatges radicals, o a Ses Illes en 15 anys estarem igual que Catalunya, amb violència independentista com la d’ahir.

background