El Consell impulsa la publicació d’un estudi sobre l’experiència vital de la gent gran de Formentera

El Consell Insular de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, ha promogut la publicació de l’estudi De qui venim. Anàlisi psicocultural de l’experiència vital de la gent gran de Formentera, dirigit i coordinat pel Dr. Josep  Garcia-Borés i Espí, professor titular de Psicologia de la Universitat de Barcelona. Aquesta recerca va ser beneficiària de la beca d’investigació del Consell Insular de Formentera de l’any 2012.
Aquesta publicació enceta la col·lecció titulada Formentera en estudi, plantejada com una via per poder-hi publicar els resultats de les recerques relatives a Formentera guanyadores de la beca que convoca el Consell, així com altres treballs i investigacions que es considerin d’interès, segons ha explicat la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, que ha afegit que amb aquests estudis i publicacions se cerca «aprofundir en el coneixement de la història i el patrimoni de l’illa i que quedi per sempre preservat a tall de publicacions».

La Formentera preturística
De qui venim, signat per Josep  Garcia-Borés i Espí (director i coordinador), Hermínia Gil i Canales i amb la participació de Rita Cardona Ribas i Raquel Gonzàlez Cardona, és una recerca psicocultural que s’endinsa en la Formentera tradicional. Mitjançant la història oral, es dóna veu a la gent gran de l’illa perquè reflecteixi la manera de viure, de relacionar-se i de ser en la Formentera preturística. L’estudi aborda qüestions que van des de l’afectació en les vides dels informants, la distància intergeneracional o el manteniment de la cultural, la identitat i la llengua.

Editorial de referència
La publicació té un tiratge de 500 exemplars i el cost total és de 4.800 euros, que inclouen el disseny de la col·lecció, la maquetació i la impressió. L’edició d’aquesta obra l’ha dut a terme Publicacions de l’Abadia de Montserrat, editorial dirigida per Josep Massot i Muntaner i que actualment és un referent en la difusió científica en matèria d’humanitats en l’àmbit dels territoris del domini lingüístic català.

 

About Author

Comments are closed.

background