El Consell no va acomiadar de forma improcedent a un bomber

El Consell de Formentera ha informat que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha emès una sentència en la qual descarta que el bomber Rubén Castellar Lozano fos acomiadat de manera improcedent. La resolució també anul·la l’obligació del Consell de pagar-li uns 10.000 € per salaris pendents, com ell pretenia i disposava la sentència d’instància anterior.

Baixa voluntària del bomber
El Consell ha indicat que Castellar va treballar a la institució insular «entre el 7 de març de 2016 i el 31 de gener de 2017, quan va comunicar la seva intenció de deixar el servei. Tot i aquesta voluntat expressada, el dia que s’havia de materialitzar la baixa el bomber es va presentar al lloc de feina amb la seva advocada i un notari, i segons el Consell, amb la intenció de simular que ell mai havia volgut deixar de treballar». Posteriorment «Castellar va interposar una demanda per acomiadament improcedent».
En tot cas el Tribunal considera «provat que el demandant va comunicar» al Consell «la seva voluntat de no renovar el contracte de treball, per la qual cosa el contracte es va extingir per baixa voluntària i no per decisió unilateral de l’empresa». El comunicat també assenyala que s’anul·len els 10.143 € de salaris pendents que es fixava en l’anterior sentència perquè el Bomber pretenia tenir el benefici d’un conveni que no li era d’aplicació.

Denúncia del borsí de 2014
La institució insular indica que «es tracta del mateix bomber que va demandar al Consell per l’aplicació de l’antic borsí de 2014, cas que va guanyar, i per la qual cosa va aconseguir del Consell el pagament d’una indemnització», ja que «la sentència estimava que hauria d’haver començat el seu servei a l’estiu de 2014 i no va ingressar fins al març de 2016».

About Author

Comments are closed.

background