TOP
A la Deixalleria hi ha una vintena de bicicletes per reutilitzar.

El Consell posa en marxa un nou servei de reutilització de bicicletes a la Deixalleria

El Consell de Formentera ha posat en marxa un servei de reutilització de bicicletes a la Deixalleria. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar una segona vida a aquests vehicles quan ja estan deteriorats i no es poden fer servir.
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha comentat que “la idea va sorgir després de comprovar la gran quantitat de bicicletes abandonades que els serveis de neteja recullen a l’illa” i que aquesta és “una bona manera de reduir els residus que generam i fomentar la reutilització”. “El nostre propòsit com a Consell és promoure la preparació per a la reutilització de materials i objectes quotidians donant-li una nova vida, amb l’objectiu ferm d’estalviar recursos i fomentar polítiques d’economia circular”, ha remarcat Antonio J. Sanz. Precisament, en aquestes dates se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i el conseller Antonio J. Sanz ha recordat que “és fonamental incidir en el treball de conscienciació social”.

Precedent: els palets
Dins de les polítiques de conscienciació mediambiental, l’any passat es va iniciar, també a la Deixalleria, un projecte pilot de reutilització de palets. Aquests palets abans s’enviaven a la planta de transferència per ser triturats i posteriorment es traslladaven a Eivissa, el que suposa un sobrecost econòmic per al Consell de Formentera. Des que es va posar en marxa aquest reciclatge es varen reciclar 570 palets i s’han estalviat 2.422 euros.
Tant les bicicletes com els palets es lliuren de manera gratuïta a totes aquelles persones que ho desitgin i que prèviament s’hagin inscrit en un registre en la mateixa Deixalleria, on hi ha habilitat un punt de lliurament i recollida. En l’actualitat hi ha prop d’una vintena de bicicletes i una quinzena de palets per poder ser reutilitzats.

Requisits
Les persones que retirin les bicicletes i els palets han de complir amb una sèrie de requisits, com la prohibició de vendre’ls un cop adquirits, fer un bon ús d’ells i respectar tot el que afecti la normativa de Medi Ambient. A més, es prohibeix específicament la crema dels palets tractats amb pintures o vernissos. El Consell de Formentera podrà retirar els elements cedits en cas d’incompliment per part de l’adquirent.
L’horari de la Deixalleria és de dilluns a dissabte, de 9.00 a 13.30 hores, i les tardes, de dilluns a divendres de 15.30 a 17.30 hores.

Compartir

PROGRAMES