TOP
La comunitat educativa de Sant Ferran ha reclamat el servei de menjador.

El Consell treballa en un conveni per oferir menjador escolar a Sant Ferran, Sant Francesc i El Pilar

El Consell de Formentera està ultimant un conveni amb el Govern balear, APIMA i direcció del CEIP Sant Ferran de ses Roques per oferir el servei de menjador escolar que reclama la comunitat educativa d’aquest centre de Primària i Infantil, segons ha explicat a Ràdio Illa la consellera insular d’Educació, Susana Labrador (podeu escoltar-ho a l’entrevista).

La titular d’Educació ha afirmat que la intenció del Consell és que al “setembre o octubre” l’escola de Sant Ferran compti amb el menjador i que al llarg del curs 2022-23 aquest servei també es pugui prestar als altres dos centres públics, el CEIP Mestre Lluís Andreu i el CEIP El Pilar. Labrador ha precisat que es començaria per Sant Ferran perquè aquesta escola ja ha sol·licitat formalment el menjador, però que està previst que pròximament també ho facin els altres dos col·legis.

Contractació a la cuina i a la sala
Labrador ha apuntat que la fórmula consisteix en què el Consell contracti el personal de cuina i l’APIMA o el centre s’ocupi dels monitors que han de vetllar pels infants mentre duri el servei. Sobre la tarifa per cada menú infantil, la consellera ha recordat que els “preus màxims estan estipulats per la conselleria [balear d’Educació]”; tot i això, ha avançat: “Amb l’experiència de l’escoleta, el menú surt entre 5 o 6 euros. A l’escola [de Sant Ferran] seria més o menys el mateix, però s’hauria d’afegir el cost dels monitors”.
Labrador ha recordat que el nou CEIP Sant Ferran ja compta amb instal·lacions de cuina i menjador. En el cas dels altres dos centres s’hauria d’estudiar si convé transportar els menús des del col·legi de ses Roques o bé preparar-los a l’escoleta Sa Miranda, que depèn del Consell, es troba al costat del Mestre Lluís Andreu i també compta amb cuina.

Conciliació familiar i dret a l’alimentació saludable
La consellera, que ha recordat que el Consell es proposa oferir el servei de menjador perquè cap empresa privada es va presentar a la licitació pública del Govern, ha definit aquest projecte com “important per a la conciliació familiar” però també per un “tema de vulnerabilitat social”. Labrador, que assegura que s’està treballant en aquest projecte “a màxima potència”, ha argumentat que el menjador és necessari per garantir la bona dieta de la població infantil de l’illa: “Les escoles ens transmeten que hi ha alumnes que no tenen l’alimentació que haurien de tenir”. A més, la responsable d’Educació ha assenyalat que quan existeixi el servei, es podran sol·licitar les beques menjador que atorga el Govern balear per a famílies amb dificultats econòmiques.
Finalment, Labrador ha declarat que “s’ha de tancar aquest tema aquest estiu per començar el curs amb el servei [a Sant Ferran] i ampliar-lo als altres [dos] centres per no fer distincions en cap dels centres públics de Formentera”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES