TOP
Imatge d’arxiu d’agents de la Guàrdia Civil a Formentera.

El detingut pels robatoris a establiments i cotxes és un dels acusats de la violació

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous a Eivissa un home resident a Formentera i de nacionalitat marroquina de 33 anys, com a presumpte autor d’almenys 26 delictes de robatori amb força a comerços i vehicles principalment de Formentera. Alguns dels fets tengueren lloc la matinada del 24 d’octubre, tal com explicà Ràdio Illa. Està previst que avui l’acusat passi a disposició judicial.
Es dóna la circumstància que l’ara detingut és un dels acusats de la presumpta violació que hauria tengut lloc a Formentera el passat 21 de juliol. Així mateix, l’home ara arrestat també fou detingut recentment. El dijous 21 d’octubre agents de la Guàrdia Civil el van arrestar per temptativa de robatori amb violència, robatori amb força en habitatge, amenaces i lesions. En aquella ocasió fou posat en llibertat pel jutge al cap de dos dies, el dissabte següent, 23 d’octubre.
El magistrat el deixà en llibertat i amb l’obligació de presentar-se davant de les autoritats el dimarts 26 d’octubre, cosa que no va fer. No era la primera vegada que incomplia aquesta obligació, ja que arran de les acusacions per la violació, durant les setmanes anteriors també havia faltat al seu deure de presentar-se davant del jutjat i la caserna de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil el deté per segona vegada en una setmana 
A partir de la seva última posada en llibertat, el dissabte 23 d’octubre, i segons explica el comunicat de la Guàrdia Civil, l’ara detingut va començar amb la presumpta comissió de nous robatoris, arribant a fracturar els vidres d’una desena de vehicles, una immobiliària i un comerç de restauració, per sostreure-hi tot el que trobà de valor (targetes bancàries, diners i efectes valuosos, com ara material informàtic).
Les investigacions de la Guàrdia Civil indiquen que el detingut hauria emprat durant sis dies el mateix mètode. Després de cometre els robatoris a Formentera, es dirigia a l’illa d’Eivissa, on ha estat identificat fent despesa a diferents establiments de Vila amb les targetes de crèdit sostretes. L’home hauria comprat objectes per destinar-los a la revenda i amb els sous aconseguits, adquirir substàncies estupefaents. A la nit tornava a l’illa de Formentera, presumptament per violentar més cotxes i fins i tot, en una ocasió, robar un dels vehicles per utilitzar-lo en la fugida.
L’home finalment ha set detingut pels efectius de la Guàrdia Civil d’Eivissa, quan es disposava a refugiar-se en una casa del barri de Sa Penya.

Compartir

PROGRAMES