El far de la Mola obrirà el dilluns 1 de juliol

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha anunciat que «el pròxim dilluns 1 de juliol, coincidint amb el dia mundial de les ajudes a la navegació, s’obrirà al públic [el nou espai cultural i educatiu del]Far de la Mola». L’horari d’obertura del dilluns 1 de juliol serà de 17 a 21 h. Aquell dia i durant tota la pròxima setmana l’entrada al far serà gratuïta «per celebrar que posem en marxa aquest bé cultural que parla sobre el patrimoni marítim de la nostra illa», segons ha explicat Ferrer.

Un far amb espais polivalents
L’edifici representatiu de l’enginyeria civil, projectat per Emili Pou Bonet i acabat de construir el 1861, acull un espai cultural i de difusió del patrimoni marítim de Formentera. Es divideix en dos àrees expositives clarament diferenciades. Per una banda, una exposició permanent amb la mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l’aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per altra, una àrea reservada a exposicions artístiques de caràcter temporal.

Obert de dimarts a diumenge
La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha mostrat la seva satisfacció perquè a partir d’ara «hi hagi un lloc on els formenterers i formentereres així com els nostres visitants puguin conèixer tota la riquesa marítima d’una illa com Formentera, així com la història dels seus fars». L’horari d’obertura fins al pròxim mes d’octubre serà de dimarts a diumenge, d’11 a 14 h i les tardes de dimecres i diumenge, de 17 a 21 h. Els dilluns estarà tancat, excepte el pròxim dilluns 1 de juliol, dia d’obertura de portes. L’entrada general té un preu de 4,5 €. Pels residents de Formentera, menors de 18 anys i persones en atur l’entrada serà gratuïta, i els pensionistes i estudiants pagaran un preu reduït de 2,5 €.

Col·lecció museística
A l’exterior ja hi ha una primera senyalització que explica alguns aspectes relatius a l’illa de Formentera, la sal, el litoral i la seva història. Només entrar al far hi ha panells explicatius relacionats amb el paisatge marítim, la naturalesa així com la posidònia. En seguir la visita s’explica la història dels fars i la relació entre Jules Verne amb el far de la Mola. L’itinerari segueix amb explicacions sobre com Formentera és una terra de mar, els diferents tipus d’embarcacions, el món de les construccions navals, la maqueta d’un llaüt i objectes relacionats amb el món de la pesca, són altres dels elements que trobem a la sala. A més, es projecten vídeos amb persones relacionades amb el món marítim que ens expliquen part de la seva història. La gastronomia també cobra importància en aquest museu marítim. El recorregut finalitza amb un panell que ens convida a reflexionar sobre el patrimoni dels fars i de la mar així com la necessitat que es conservin.

About Author

Comments are closed.

background