El far de la Mola reobre portes demà divendres 12 de juny

El Consell de Formentera informa que demà divendres 12 de juny reobre el Centre Cultural del Far de la Mola. L’horari de visita serà de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i, com a novetat, l’entrada serà gratuïta per a tots els residents de les Balears. «Aquest any de manera especial a causa de la crisi de la covid-19 s’ha ampliat la bonificació a la resta de residents balears per ajudar a difondre el nostre patrimoni marítim i cultural en un temps excepcional», segons ha explicat la consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador. L’any passat la bonificació ja era del 100% pels residents Formentera, menors de 18 anys i persones en atur i enguany la gratuïtat s’amplia a la resta d’illencs. El preu de l’entrada general serà de 4,5 € i la reduïda, per a pensionistes i estudiants, té un preu de 2,5 €.

Mesures de seguretat 
L’obertura del far ve acompanyada de mesures de seguretat per evitar la propagació de la covid-19. L’aforament màxim del recinte s’ha situat en 20 persones, les visites en grup podran ser de fins a 20 persones, sempre que es mantengui la distància de seguretat interpersonal. Els visitants hauran d’esperar fora del centre respectant la distància interpersonal, fins que el personal del Far els indiqui que poden entrar. La visita al Far es farà en un circuit únic, respectant l’entrada i sortida. A més, és obligatori l’ús de mascareta sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal. També hi haurà solució hidroalcohòlica per a ús dels visitants. Així mateix es reforçarà la higiene i neteja de la instal·lació.

Construït l’any 1861
L’edifici del far de la Mola, representatiu de l’enginyeria civil, projectat per Emili Pou Bonet i construït el 1861, acull un espai cultural i de difusió del patrimoni marítim de Formentera. Aquest nou espai es divideix en dues àrees expositives. D’una banda, una exposició permanent amb la mar com a eix principal, tractada des de diferents vessants: el medi marí, l’aprofitament dels seus recursos, la navegació i els senyals lumínics. I per una altra, una àrea reservada a exposicions artístiques de caràcter temporal.

About Author

Comments are closed.

background