TOP
Lluna creixent. FA

El Formentera Astronòmica mostra el millor del cel nocturn de l’illa

Un centenar de persones, entre residents i turistes, han participat en alguna de les activitats organitzades aquest cap de setmana dins el festival Formentera Astronòmica i han descobert part de l’apassionant món de les estrelles.

També ha tingut una gran afluència de públic les activitats infantils, al llarg del cap de setmana 500 nens han fet treballs manuals o han visitat el planetari instal·lat a la plaça de Sant Francesc, on un astrofísic expert en didàctica de l’astronomia ha explicat als infants interessats el nostre cosmos.

Planetari. CIF

Formentera ‘starlight’
La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seva satisfacció per l’organització d’aquest esdeveniment, que ha tengut molt bona acollida tant per part dels nostres visitants com dels formenterers amants de les estrelles. A més, ha assenyalat que la poca contaminació lumínica de Formentera converteix l’illa en un escenari ideal per gaudir del cel nocturn. Per aquest motiu, Ferrer ha destacat que Formentera ha iniciat els tràmits per ser destinació ‘starlight’ que reuneix els llocs del món on millor es poden observar les estrelles.

Far de nit. Asier Arranz & Dalila Dawid

Programa
La part diürna de l’esdeveniment s’ha fet a Sant Francesc. Les xerrades a un hotel i els tallers a la plaça. La part nocturna s’ha fet en diversos indrets naturals amb poca contaminació lumínica i s’ha fusionat amb la gastronomia. Hi ha hagut dos sopars temàtics amb observació d’estrelles, els participants han viatjat a l’espai a través dels telescopis i han participat en un taller de fotografia nocturna. Cal destacar que Javier Aranda, un xef distingit amb Estrella Michelín, va cuinar amb el xef local Juan Exojo, en un sopar amb periodistes de fora de l’illa i ponents.

Sopar amb periodistes de fora de Formentera. CIF

 

Entre els ponents especialitzats en astronomia destaquen Carlos Briones, investigador del CSIC; Manuel González, astrònom; Eva Ramírez, experta d’INECO; Asier Arranz, divulgador de la IA i astronomia a Nvidia; Dalila Dawid, experta en fotografia nocturna; Miguel Ángel Molina, director general de l’espai a GMV; Rosa Rodríguez del SOCIB.

L’Associació Astronòmica de Formentera ha tornat a col·laborar en l’esdeveniment. Gràcies als seus nous telescopis s’han fet dues sessions nocturnes d’observació del cosmos.

Compartir

PROGRAMES