TOP

El Formentera Fotogràfica, premiat amb el Toni Catany de Cultura

El Festival Formentera Fotogràfica ha estat reconegut avui amb el Premi Toni Catany de Cultura, concedit pel diari Ara Balears, per haver posat en marxa i consolidat un festival que ha esdevingut un referent de la fotografia. El jurat ha valorat la seva capacitat per reunir, donar veu i difusió a un nombre molt significatiu de fotògrafs, entre els més rellevants de la contemporaneïtat.

A més, el festival ha posat el focus en un escenari com la nostra illa, i l’ha entès com a paisatge per a la cultura. En un moment en què està en dubte la seva continuïtat, ja que el Consell n’ha descartat la seva organització el 2023, el jurat ha recalcat la feina feta durant una dècada d’existència i ha remarcat la necessitat d’iniciatives culturals com aquesta, que serveixin de referent i model.

La primera edició del Formentera Fotogràfica es va fer l’any 2013 i, des de llavors fins a la seva darrera edició, el 2022, havia reunit a l’illa a fotògrafs, cineastes, comissaris, editors, periodistes, escriptors i llibreters convertint-se en un espai de coneixement, reflexió i creació col·lectiva entorn de la fotografia i de la cultura visual contemporània segons es destaca en la concessió del Premi Toni Catany de Cultura. Així, des del 2013 hi han participat més de 100 fotògrafs de referència tant estatal com internacional, que han dut a terme ponències, xerrades i projeccions de temàtiques diverses com la natura, el medi ambient, la moda, els drets humans, la situació de la dona o els conflictes bèl·lics.

El jurat, format per la directora de l’ARA Balears, Cristina Ros; la subdirectora del diari, Maria Llull; el director de la Fundació Toni Catany, Antoni Grau; i l’escriptor Sebastià Alzamora, reconeix la tasca del festival a difondre la cultura illenca. El guardó té l’objectiu de destacar els mèrits de persones, col·lectius, iniciatives o entitats que, a través de diverses expressions culturals, han dignificat o dignifiquen la cultura a les Balears.

Cal remarcar que el fet que aquest premi dugui el nom del fotògraf llucmajorer Toni Catany vol reconèixer la contribució i la difusió que va fer dels valors, els costums i els elements que ens identifiquen a través de la seva obra.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES