TOP
Alguns dels aficionats roig i negre avui a l’estadi d’Inca (Foto: Xavi Guasch)

El Formentera s’ha de conformar amb la repesca (Constància 2 Formentera 1)

No ha pogut ser. El Formentera ha perdut aquest diumenge a Inca contra el Constància per 2 a 1, després d’haver-se avançat en el marcador en la primera part, i ha deixat perdre les seves opcions d’ascendir directament a Segona RFEF el diumenge vinent al Municipal de Sant Francesc; un ascens que ja s’ha assegurat amb la segona plaça de la classificació l’Andratx, que ahir va guanyar al Platges de Calvià.
En un partit marcat per l’extrema calor i l’excel·lent estat de la gespa natural del renovat estadi d’Inca, el Formentera ha saltat al camp sabent que una victòria li obria de bat a bat les portes a Segona RFEF si guanyava el partit d’avui i el de la setmana vinent. I tot i que la primera ocasió ha sigut del Constància, amb una pilota que ha tret Pablo sota pals, el Formentera ha començat a fer el seu joc i al minut 31 l’àrbitre ha assenyalat unes clares mans a l’àrea del Constància que evitaven un gol de Iago, però que provocaven, això sí, el penal a favor del Formentera, que Iago ha marcat amb seguretat. La primera part ha acabat amb el Formentera atacant i Iago i Canina perdonant el 0-2.
El segon temps ha començat de la mateixa manera, amb ocasions de Iago i Bonilla, però el Formentera no aconseguia situar el segon al marcador. I d’aquesta manera, com ha passat abans aquesta temporada, després de perdonar ha arribat l’envestida del Constància, que s’ha trobat amb un dubtós penal a favor al minut 63 que l’ha fet empatar. Els jugadors del Formentera, molt nics amb la decisió arbitral han vist com Aitor, que havia sortit a la segona part, era expulsat per les seves protestes. Però les males notícies no han acabat aquí, perquè el Constància ha aprofitat una contra després que Ekiza hagués perdonat el 1-2 per fer pujar el 2-1 al marcador. Contra letal i gol.
El Formentera ja no ha pogut fer res més, però com ha dit el porter Óscar Santiago en declaracions a Ràdio Illa al final del partit, “no ha pogut ser a la cura, doncs serà a la llarga.” Ara el Formentera haurà de guanyar l’Andratx la setmana vinent -que no s’hi juga res essent equip ja de Segona RFEF– i esperar resultats per veure si pot entrar a la respesca com a quart o, el que seria ideal, tercer, possibilitat que permetria el Formentera jugar la semifinal i final a partit únic per pujar a Segona RFEF al Municipal de Sant Francesc.