TOP
La fotografia premiada del cuc de foc. Foto: Carlos Nicolás Wenham.

El formenterer Carlos Wenham guanya un dels premis Mare de fotografia submarina

El formenterer Carlos Nicolás Wenham Martínez, de 15 anys, ha guanyat un dels tres premis de la categoria Jove de la segona edició del Certamen Audiovisual per a la Conservació del Mar Balear, que enguany ha reunit a 115 participants. El certamen està convocat per Mare, una organització que vol donar suport a la conservació marina mitjançant la creativitat i la promoció de les Arts Visuals amb una mirada ètica.
El jove bussejador, que com a premi ha guanyat una càmera submarina, va fer la fotografia guanyadora aquest estiu, en una zona propera a punta Gavina. A la imatge, titulada No em toquis apareix un cuc de foc (Hermodice carunculata), un poliquet que no és molt habitual a Formentera i que pot arribar a mesurar 35 cm de llargada i 2 cm d’amplada. Acostuma a trobar-se en fons rocosos d’algues, fins als 50 m de fondària. Es distribueixen des de la zona de l’Atlàntic oriental fins a les regions més meridionals del Mediterrani.
L’entrega de premis es va portar a terme la nit del passat dissabte a la sala Albert Camus, a Sant Lluís (Menorca). Els altres dos premiats en la categoria Jove han set Alex Glushenko i Ignacio Serra Gaytán d’Ayala.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES