Els jugadors del Formentera celebren l’1 a 0 contra el Sant Rafel. Foto: SDF.

El gol de Garmendia dóna la classificació per a la lligueta d’ascens (1-0)

Un gol de Joseba Garmendia ha donat els tres punts al Formentera en el derbi pitiús celebrat avui al Municipal contra el Sant Rafel (1-0), una victòria que s’ha viscut d’una manera molt intensa en el retorn del públic al camp. Quan queda un partit per disputar, els roig i negres ja han signat la classificació matemàtica per a la lligueta d’ascens.
Durant el primer temps el joc en el centre del camp i la pressió avançada dels dos equips ha donat poques opcions a les jugades de perill i amb una rematada a cada porteria no n’hi ha hagut prou per rompre l’empat inicial. A la mitja part ha entrat Iago, un jugador que amb la seva velocitat i habilitat per driblar ha ajudat al Formentera a rompre les línies dels eivissencs i consolidar el seu domini. El joc dels roig i negres amenaçava la porteria rival, fins que una assistència des de la banda, prolongada pel sempre oportú Górriz, ha set rematada des de l’àrea petita per Garmendia, en el minut 66. Als seus 35 anys l’exjugador de l’Athletic Club es troba en un excel·lent moment de forma i és el tercer partit consecutiu en què anota.

Garmendia, amb el braçalet de capità, avui en el partit contra el Sant Rafel. Foto: SDF.

En el tram final del derbi, el Sant Rafel ha intentat pujar línies i el Formentera ha respost generant contraatacs en què li ha faltat precisió. Al límit dels 90 minuts, els ‘blues’ han posat a prova els reflexos d’Óscar, que ha salvat la victòria aturant un xut de falta des de la frontal.

Lligueta d’ascens a Segona B
La bona notícia és que el Formentera queda segon i ja té assegurada la participació en la lligueta d’ascens, que disputarà juntament amb el Platges de Calvià i l’equip que aconsegueixi la tercera plaça, a més dels tres primers classificats en l’altre grup de la Tercera balear, on de moment els millors són Andratx, CD Eivissa i Manacor. La mala notícia és que a la baixa de Pablo, Elio i Dani, avui s’hi han afegit Bonilla i Borja Paris, que han hagut de ser substituïts per problemes físics.
El pròxim cap de setmana el Formentera descansa i afrontarà el darrer partit d’aquest tram de lliga l’11 d’abril a Mallorca, contra el Santa Catalina.