TOP
Iago Negueruela, en una compareixença davant de la premsa. Foto: Goib.

El Govern aboleix les restriccions nocturnes a Formentera

El portaveu del Govern balear, Iago Negueruela, acaba d’anunciar que la conselleria de Salut ha dictat una resolució per la qual s’eliminen a Formentera i Mallorca les limitacions nocturnes a les trobades socials i familiars entre no convivents. D’aquesta manera, a totes les illes menys a Eivissa, les reunions nocturnes en espais públics o privats ja es poden realitzar lliurement a partir d’aquesta mitjanit.
En canvi, a Eivissa la prohibició de les reunions segueix activa, però passarà a estar en vigor una hora menys, únicament entre les 2 h i les 6 h de la matinada, que és la regulació que fins avui tenia Formentera. A Menorca, ha recordat Negueruela, les restriccions nocturnes ja estaven eliminades.
Pel que fa a l’ocupació màxima de les taules en la restauració, les condicions d’Eivissa s’igualen a la resta d’illes, on poden haver-hi 8 persones a l’interior i 12 a l’exterior. Negueruela ha assenyalat que ara la restauració ja té un marc normatiu comú a totes les Balears, que també inclou el tancament a les 2 h.
Aquetes normes seran d’aplicació des de les 00 h de demà dimarts, 7 de setembre, fins a les 24 h del 13 de setembre.
El portaveu ha indicat que les noves mesures per continuar gestionant la pandèmia s’ha aprovat per mor de què “en les darreres setmanes, i gràcies a l’esforç de tothom, les Illes han millorat la seva situació pandèmica i assistencial”. Cal recordar que la incidència acumulada a 14 dies (IA14) de les Balears és de 217 casos per 100.000 habitants i la taxa de positivitat a una setmana és del 3,6%. A Formentera la IA14 és de 176 casos i la positivitat del 4,7%.

Compartir

PROGRAMES