TOP
Imatge d’arxiu de la sortida de l’emissari des caló de s’Oli.

El Govern adjudica la redacció del projecte de millora de l’emissari de la depuradora

L’Agència Balear de l’Aigua (Abaqua), l’empresa pública depenent del Govern balear, ha adjudicat la redacció del projecte d’adequació i legalització de l’emissari de quatre depuradores, entre elles la de Formentera. L’import de la redacció dels quatre projectes ascendeix a gairebé 110.000 euros.
La Conselleria de Medi Ambient ha indicat que la tramitació es troba en la fase final i pendent de documentació i aclariments per introduir ajustos i canvis en els projectes definitius.
Pel que fa a la intervenció a Formentera, s’han de revisar i adaptar les infraestructures en funció de les previsions de població que planteja el Consell i la substitució del tram terrestre previst en el projecte de substitució i millora del sanejament en alta de l’illa, que també portarà a terme Abaqua.

Fuites a l’emissari
L’emissari de la depuradora de Formentera, que desemboca as Caló de s’Oli, en zona protegida del Parc Natural de ses Salines, ha protagonitzat diversos episodis de contaminació els darrers estius i tant el Consell de Formentera com entitats ecologistes han assegurat que es troba en mal estat, presentant fuites. A més, la seva longitud no és suficient, de manera que les aigües tendeixen a no dispersar-se a mar oberta i romandre prop de la costa.
Aquesta canonada, de 400 metres de llarg i que desemboca a 21 metres de profunditat, va ser construïda el 1989 i el seu estat de conservació és molt deficient.

Compartir

PROGRAMES