TOP
Instantània de la visita efectuada avui a la bassa de reg.

El Govern aportarà 94.000 € per garantir aigua de qualitat a la bassa de reg

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer i la consellera d’Agricultura del Govern, Mae de la Concha, han visitat avui la bassa de reg de Formentera.
Ferrer ha agraït aquesta primera visita institucional per part de la consellera durant aquesta legislatura. “El correcte funcionament de la bassa de reg és molt necessari per Formentera perquè serveix per tancar el cicle de l’aigua”, segons ha explicat Alejandra Ferrer. Per la seva banda, de la Concha ha destacat que s’ha reservat una partida de 94.000 € en els pressupostos d’enguany per fer possible que l’aigua que arribarà als camps sigui de qualitat.

Ampliació de la depuradora
A la trobada també s’ha parlat sobre el projecte per fer arribar el sanejament a Ca Marí o la millora del bombeig d’aigües residuals des Pujols. A més, es preveu una ampliació de la planta depuradora en 3.500 metres cúbics, ampliació que ajudarà a la incorporació del tractament de les aigües residuals que arribaran des Ca Marí. Totes aquestes mesures en conjunt han de fer possible el correcte funcionament de les infraestructures, i així garantir que l’aigua que arribi tant als camps com als emissaris sigui neta i es tanqui així el cicle de l’aigua correctament.

Impuls del sector agrari
La presidenta ha recordat que tenir aigua de qualitat és vital per completar l’aposta que s’ha fet des del Consell de Formentera per impulsar el sector agrari a l’illa, des de la reactivació de la Cooperativa del Camp a partir del 2010 i la creació del Cens de Terres de Cultiu l’any 2015. “Amb aquest projecte moltes terres que estaven sense conrear han estat cedides a la Cooperativa de manera gratuïta per ser cultivades, i així mantenir el paisatge tradicional de la nostra illa i reactivar el camp”, ha conclòs Alejandra Ferrer.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES