TOP
La Seu de Palma, un dels punts d’interès patrimonial i turístic de Mallorca.

El Govern aportarà un màxim de 100 euros per persona per fer turisme interilles

El Govern balear obrirà una convocatòria d’ajudes per dinamitzar la mobilitat entre illes, amb un pressupost de 2 milions d’euros, per tal de destinar-los a un sistema de bons turístics per fomentar els viatges entre illes dels residents a les Balears. La subvenció serà d’un màxim de 100 euros per persona per a viatges reservats a agències de viatges i fets en els períodes compresos entre el 15 i el 30 de juny i entre l’1 de setembre i el 15 de novembre, amb una estada mínima de dues nits a hotels o habitatges vacacionals que tenguin conveni amb AVIBA (Agrupació Empresarial d’Agències de Viatges de les Illes Balears).

Pla Integral per a Reactivar la Temporada
Aquesta iniciativa s’inscriu en un Pla Integral per a Reactivar la Temporada Turística de les Illes Balears, un programa dotat amb un total d’11 milions d’euros que recull accions desenvolupades en quatre eixos. Aquestes línies d’acció van destinades a incrementar la connectivitat i el flux de persones; a incentivar l’oferta complementària; a millorar la gestió de la informació i la comunicació, i per últim, a fomentar la mobilitat entre illes, amb els esmentats bons de 100 euros.
Per impulsar la connectivitat aèria i el flux de persones, es destinaran 5 milions d’euros a iniciatives de comàrqueting estratègic fora dels mesos de juliol i agost. En aquest sentit, s’oferirà a companyies aèries i marítimes, i a operadors turístics, agències de viatge i OTA la possibilitat de signar convenis de col·laboració per millorar la connectivitat, amb condicions com l’obligació de volar als tres aeroports illencs. En concret, en el cas de les companyies, es promocionaran rutes directes ja existents i noves rutes. Pel que fa als paquets turístics que es podran promoure, hauran d’incloure com a mínim una connexió entre illes.
Aquest pla també preveu accions per incentivar l’oferta complementària, amb un pressupost de 2 milions d’euros que es destinen al patrocini d’esdeveniments estratègics i singulars, organitzats per entitats privades durant aquest any. L’objectiu és aprofitar i potenciar els recursos naturals, culturals, esportius, patrimonials i d’altres àmbits estratègics.
Finalment, es destinen 2 milions d’euros a una sèrie de campanyes de comunicació i, entre altres accions, al desenvolupament d’un microlloc (safetourism.illesbalears.travel) que oferirà informació sobre la COVID-19 relacionada amb el turisme, per tal que els visitants estiguin informats de les mesures vigents a les Balears.

Agraïments al sector
La presidenta Francina Armengol ha presentat avui el Pla de Reactivació i ha aprofitat per agrair la feina feta pel sector turístic durant aquest any de pandèmia. Armengol ha destacat que la Covid-19 ha afectat especialment les Illes Balears, ja que “on ha tengut més efecte és a la mobilitat i al turisme, que necessita la seguretat i dels permisos dels països emissors”. Per això, ha dit Armengol, “hem treballat intensament per, alhora que posàvem l’accent en salvar vides i protegir la salut de les persones, també treballar a protegir a empreses, treballadors i famílies”, amb polítiques com les dels ERTO o les ajudes directes impulsades tant per part del Govern com per part de les altres institucions. Pel que fa al pla presentat avui, Armengol ha indicat que s’ha elaborat “de manera pactada i consensuada” i suposa un esforç important per a “una indústria que per a nosaltres és fonamental”. En nota de premsa, el Govern ha destacat que aquest pla ha estat elaborat sobre la base del diàleg i la col·laboració amb el sector turístic de les Illes Balears.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES