TOP

El Govern apuja Formentera al nivell 3 d’alerta; el centre de dia tancat durant 2 setmanes

Formentera entrarà al nivell 3 d’alerta a partir del dimarts que ve degut a l’augment de casos de Covid a la nostra illa durant les darreres setmanes. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, en una roda de premsa després de la reunió, entre altres, abans del Consell de Govern de demà, amb els presidents dels Consells Insulars, el president de la FELIB i el batle de Palma.

En nota de premsa, el Govern ha explicat que atesos els diferents criteris epidemiològics i assistencials amb els quals treballa la Conselleria de Salut i Consum, es considera adequat dur a terme una revisió a l’alça del nivell d’alerta de l’Illa de Formentera, que el passat dilluns ja s’havia apujat a nivell 2 i que ara passarà a nivell 3, i mantenir el nivell d’alerta sanitària actualment aplicable a la resta de les Illes Balears.  La incidència acumulada a Formentera ara mateix a 14 dies és de 586 x 100.000 habitants i a set dies de 247. La taxa de positivitat és del 17,2%.

Principals canvis

Els principals canvis són que les reunions socials passen a estar limitades a sis persones tant en interiors com en exteriors, es redueixen els aforaments interiors de la restauració, que en funció de la ventilació oscil·laran entre el 30% i el 60% i a les terrasses es manté al 75%, però amb agrupacions de taules de sis persones com a molt. Altres de les mesures que s’apliquen són la reducció dels aforaments en els llocs de culte del 50% al 30%, així com en els espais culturals i en els comerços passen del 75% al 50%. En el cas de les instal·lacions esportives cobertes, els aforaments es redueixen del 50% al 25%, mentre que a les descobertes passa del 75% al 50%. El toc de queda es manté de les 24h a les 6h.

Crida a la responsabilitat 

En la mateixa línia, la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha fet una crida a la responsabilitat perquè en els dies vinents ens juguem el no passar al nivell 4 d’alerta. També ha demanat al GOIB més agilitat en el rastregis de contactes estrets de positius.

Centre de dia

D’altra banda, el Centre de dia de Formentera, depenent del Consell de l’illa, tancarà des de demà dilluns 28 de desembre i durant les pròximes dues setmanes. Aquesta decisió s’ha pres com a mesura de prevenció davant la Covid. El passat dimecres 23 de desembre es va activar el Pla de Contingència del centre perquè un dels usuaris el bloc de discapacitat havia donat positiu per covid-19. Seguint les indicacions de Salut es varen fer proves a tots els contactes estrets de l’usuari positiu, tres usuaris més del bloc de discapacitat i quatre treballadors. Un d’aquests treballadors ha donat positiu per Covid, la resta amb resultat negatiu estan en període d’aïllament.

Totes les famílies dels usuaris, tant del bloc de discapacitat, com de majors, han estat avisades sobre en tancament del centre.

Inici vacunació a les Illes Balears

El Servei de Salut de Balears comença aquest diumenge tarda la vacunació contra la covid-19 en la residència d’ancians Oms-Sant Miquel de Mallorca, la continuarà a partir de demà dilluns amb 5.850 dosi en totes les illes i preveu vacunar a entre 500 i 1.000 persones al dia, va anunciar ahir el director general del Ib-Salut, Juli Fuster.

“Esperem que, a principis d’estiu, tinguem vacunat al 65 o 70% de la població de Balears, que ja ens conferiria immunitat de grup”, va dir Fuster en una roda de premsa sobre l’inici de la vacunació a Balears.

Compartir

PROGRAMES