El Govern assegura que la concertació de ca ses Monges es podrà fer «si hi ha necessitat d’escolarització»

El director general de Planificació, Ordenació i Centres del Govern balear, Antoni Morante, indicà a Ràdio Illa que l’administració autonòmica autoritzarà que s’imparteixi l’etapa de primària en el col·legi Verge Miraculosa de Sant Francesc quan el projecte del centre «compleixi els requisits tècnics» pel que fa a instal·lacions adequades i professorat adient.
Ara bé, per aprovar la concertació del col·legi en l’etapa de primària, Morante ha assenyalat que s’han de complir determinades condicions: «Quan el centre està ja en funcionament pot sol·licitar la concertació i la conselleria [d’Educació] ha de decidir si hi ha necessitat d’escolarització». El director general ha afegit que «la concertació no és un dret sinó que és una mesura per garantir el dret a l’escolarització». A més, Morante ha aclarit que les avaluacions del Govern per concedir la concertació es fan al desembre i només es pot sol·licitar una vegada la unitat educativa que es vol concertar ja està en funcionament. En tot cas, el responsable de la conselleria ha indicat que si finalment la concertació s’aprova, té efectes de cara al curs següent.
El director general també ha apuntat el cost anual que podria suposar la concertació del centre religiós, aproximadament entre «70 i 80.000 euros per unitat», de manera que si s’arribassin a concertar els sis cursos de primària, suposaria una despesa per curs de devers de 450.000 euros.
Recordam que el Ple del Consell de Formentera aprovà una petició perquè el Govern estudiàs la concertació del centre educatiu de ca ses Monges.

About Author

Comments are closed.

background