El Govern autoritza les tutories presencials a tots els nivells, inclòs Infantil

Els centres educatius del Govern balear, o sigui, escoles de Primària i l’institut de Secundària -en el cas de Formentera-, obriran en horari de matí i de tarda per oferir tutories en orientació, matèries educatives i reforç per a alumnat de qualsevol nivell educatiu a partir de la fase 3 de desescalada, segons ha informat avui el conseller d’Educació, Martí March. De moment, les instruccions assenyalaven que en la fase 2 aquestes tutories només es realitzaven amb l’alumnat de l’últim curs de cada cicle. Cal esmentar que previsiblement la fase 3 començarà a tota la comunitat el pròxim dilluns, 8 de juny, tot i que Formentera es troba en aquesta fase des del dia 1 de juny.
A més s’incrementa el nombre d’alumnes per tutoria, de manera que passen de cinc a deu en el segon cicle d’Infantil (de 3 a 6 anys) i a 15 per a la resta de nivells.

Ràtios a l’escoleta
L’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) que hagi patit una situació d’especial dificultat durant el confinament podrà ser atès presencialment amb cita prèvia.
D’altra banda, s’han concretat les ràtios en els centres de primer cicle d’Infantil (de 0-3 anys) que reprendran les activitats educatives presencials sempre que es pugui mantenir la capacitat de 4 m² per alumne. Així, els nadons de 0 a 1 any hauran de ser quatre per grup, d’1 a 2 anys, sis per classe, i de 2 a 3 anys, nou infants per aula.

Torna la feina presencial del professorat
Així mateix, la Conselleria d’Educació ha anunciat que des del 19 de juny, data en què finalitza el curs escolar, tot el personal docent haurà d’anar als centres educatius per preparar el curs vinent. L’objectiu de la Conselleria és treballar en classes presencials normals, si bé també es contemplen altres possibles escenaris.

About Author

Comments are closed.

background