El Govern Balear decebut per la proposta de finançament del Consell d’experts

Aquest comitè va presentar la passada setmana a les comunitats autònomes una proposta per a la reforma de finançament autonòmic que la consellera d’Hisenda balear, Catalina Cladera ha titllat «d’oportunitat perduda. No compleix les expectatives, és inacceptable i decebedora».

Pel Govern no suposa una millora en el que, exigeixen des de Balears: el cofederalisme fiscal i l’autonomia. La proposta no avança cap solució als problemes que va detectar el comitè d’experts durant el diagnosi que definia el model actual com a poc clar, desigual i apostava per trobar més equilibri entre l’Estat i les comunitats.

El document proposa mesura com introduir copagaments a l’educació i la sanitat, el que rebutja el Govern, o permetre que les comunitats apugin l’IVA.

Catalina Cladera ha declarat que dubten que es reformi el model de finançament, però que Balears seguirà amb la seva proposta de doble via, que permetria a les comunitats com Balears, que volen assumir més responsabilitat al gaudir de més capacitat fiscal, que ho puguin fer, i les que tenen més necessitat fiscal, amb més transferències de l’Estat, que també estiguin en disposició de fer-ho.

About Author

Comments are closed.

background