TOP
Façana de l’Hospital de Formentera. 7bts.

El Govern declara de difícil cobertura les places per al personal sanitari de les Pitiüses

L’àrea de Salut pitiüsa ha anunciat que s’han declarat de difícil cobertura totes les places i llocs de feina per al personal sanitari d’Eivissa i Formentera, i de Menorca, mitjançant la Llei de pressuposts de 2023. Amb aquesta mesura, reclamada pel sindicat mèdic SIMEBAL i l’oposició, els professionals sanitaris que ocupin aquestes places se’ls hi abonarà un complement retributiu que cobraran mensualment.
A més, si ho sol·liciten, aquells professionals sanitaris que signin un contracte de tres tres anys se’ls pagarà via bestreta un 50% del complement de fidelització. Així mateix, aquesta declaració també comprèn un complement amb un pagament únic de 4.800 euros per a fidelitzar metges que acaben la seva residència. La condició és que firmin un contracte de tres anys.

Demanda davant la falta de personal
Aquest anunci arriba després que a les Pitiüses faci anys que es registri una creixent dificultat per contractar professionals sanitaris. SIMEBAL ja havia advertit fa mesos de la mala cobertura d’algunes especialitats, com ara oncologia i cardiologia. Així mateix, durant les darreres setmanes la situació s’ha agreujat tant a Formentera com a Eivissa. D’una banda, la falta de metges internistes a la nostra illa, on no està operatiu cap dels dos especialistes de la plantilla, ha produït diversos trasllats a l’Hospital d’Eivissa. D’altra banda, la manca d’oncòlegs a Can Misses, que obliga els especialistes a desplaçar-se des de Mallorca per visitar els malalts de les Pitiüses, ha repercutit en què durant les darreres setmanes els pacients de Formentera han set atesos per via telemàtica, telefònica o fins i tot han patit l’anul·lació de les seves cites.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES