El Govern estudia començar la neteja del litoral les pròximes setmanes o l’any vinent

La conselleria balear de Medi Ambient ha informat a Ràdio Illa que està valorant quan activar les embarcacions de neteja d’aigües litorals, un servei que durant la temporada turística de l’any passat retirà més de 66 tones de residus a l’arxipèlag, de les quals gairebé dues tones a Formentera.
Durant els últims 16 anys la neteja ha començat a principi de temporada amb la finalitat de contribuir a la conservació de la mar, unes feines que enguany no s’han portat a terme. Per mor del recurs interposat per una empresa, el Tribunal de Contractació paralitzà l’adjudicació del servei a l’única entitat que s’hi presentà, l’UTE formada per FCC Medio Ambiente i Ecolmare Ibérica S.A.
Una vegada s’ha desbloquejat el procés per resolució del tribunal, el servei podria començar les pròximes setmanes o bé fer-ho el maig de 2021.

Possibilitat d’operar a l’octubre
Des de la conselleria balear de Medi Ambient s’assenyala que s’està estudiant la viabilitat jurídica de poder realitzar les neteges també durant el mes d’octubre, tot i que el plec de condicions estableix la data límit per fer aquestes feines en el 30 de setembre.
Així mateix, les mateixes fonts apunten la dificultat d’emprendre la neteja del litoral durant els mesos de tardor o hivern, quan les condicions a la mar compliquen l’operativitat de les embarcacions implicades en el servei.
Cal esmentar que el Govern balear no té les competències en neteja d’aigües litorals, que pertany a la Demarcació de Costes de l’Estat. Tot i això el Govern decidí executar aquest servei per contribuir a la qualitat ambiental i turística de la nostra costa.

About Author

background