TOP
Francina Armengol, durant la compareixença en què anuncià la gratuïtat de la PCR pels residents que tornin a les Balears durant el pròxim pont.

El Govern oferirà PCR gratuïtes als residents que tornin a les Illes durant el pont de la Constitució

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat aquest dijous que el Govern prepara un dispositiu especial perquè tots els residents que tornin a ca seva per passar el pont de la Constitució es puguin fer una PCR gratuïta en arribar.
Armengol, que s’ha reunit amb els presidents i presidentes dels consells insulars, la FELIB i l’Ajuntament de Palma, ha recordat que el Govern balear treballa amb l’Estat i el govern canari per aplicar controls als passatgers que arriben a les Illes provinents d’altres llocs de l’Estat, sigui en vaixell o en avió. Una mesura amb un plantejament molt semblant al que s’aplica des de dilluns als passatgers que arriben de tercers països. “Volem i estem establint un acord per tenir proves adequades i garantir la seguretat dels residents de la nostra comunitat autònoma”, ha recalcat.
Ara bé, davant la possibilitat que encara no hi hagi autorització per part de l’Estat per poder-los fer durant la propera festivitat, el pont de la Constitució, el Govern ha decidit preparar aquest dispositiu “extraordinari”, enfocat sobretot als estudiants de les Illes Balears a la Península, però que s’estén a tots els residents, per detectar possibles contagis, com més aviat millor, en la seva tornada a la nostra comunitat.
Per fer-ho possible, ha detallat Armengol, es facilitaran telèfons específics a cada illa a on es podrà cridar abans de tornar i on es donarà cita per fer la prova diagnòstica de manera gratuïta a un centre de salut “de manera imminent”. L’objectiu és “garantir la màxima seguretat, tant per als residents com per a qui ens visita”.
Armengol ha fet una crida a realitzar aquesta prova: “Hem de ser conscients que encara no estem en el moment de prendre cap relaxació, sinó de seguir essent rigorosos i cuidant-nos entre nosaltres, sobretot a les persones més vulnerables” i ha insistit en la necessitat de garantir la màxima seguretat sanitària, més en moments de retrobaments com el proper pont.

Modificacions sobre les mesures sanitàries
Armengol també ha traslladat les modificacions sobre les mesures de contenció de la pandèmia que s’aprovaran avui en un Consell de Govern extraordinari, algunes de les quals ja s’han donat a conèixer, com són la reobertura de parcs infantils i àrees recreatives, l’ús de la mascareta obligatori en tot moment en els llocs de feina o l’aclariment de la prohibició de fumar als espais públics, un veto que es manté sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat, en les terrasses i en moviment.
Abans de reunir-se amb els consells insulars, la presidenta ha mantingut una trobada per videoconferència amb els batles i batlesses d’Eivissa i també el president insular Vicent Marí. Durant la reunió s’ha avançat que, amb la situació sanitària en què es troba l’illa, el Govern retirarà les restriccions específiques que hi ha sobre Eivissa, compassant-les a la seva realitat epidemiològica. D’aquesta manera, a partir d’aquesta nit el toc de queda començarà a Eivissa a la mitjanit en comptes de les 22 h.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES