TOP
L’Ibiza Jet, navegant amb es Vedrà de fons. Foto: Trasmapi.

El Govern proposa que l’APB tregui a concurs una línia que garanteixi la primera i darrera barca amb Eivissa

El Govern balear està estudiant que l’Autoritat Portuària de Balears (APB), que gestiona el port de la Savina, articuli la concessió d’una línia que estableixi entre les obligacions de servei garantir les connexions marítimes entre Formentera i Eivissa a primera hora (entre les 5 i les 6 hores) i darrera hora (entre les 22 i les 23 hores). Així ho ha afirmat la presidenta del Govern balear, Marga Prohens, en el ple del Parlament d’aquest matí, després d’una pregunta del diputat formenterer, Llorenç Córdoba.

La cap del Govern autonòmic ha afegit que aquesta fórmula permetria esquivar les objeccions que la Comissió Europea ha trobat en el fet que es pretenguessin subvencionar els esmentats trajectes en el decret de Transport Marítim que s’impulsà durant la passada legislatura i que ha quedat encallat en instàncies europees. 

Prohens ha apuntat que aquest concurs no estaria llest per aquest estiu, si bé ha indicat que els residents a Formentera poden gaudir dels enllaços marítims a primera i darrera hora amb la programació de trajectes que les navilieres que operen entre les Pitiüses despleguen durant la temporada alta.

Córdoba: “Un greuge real per a la nostra gent”

Durant la seva intervenció, Córdoba ha preguntat a Prohens de quina manera el Govern balear garantirà la barca a primera hora del matí i la de darrera hora durant els mesos d’hivern i ha raonat: “No poder sortir de l’illa a les 6 del matí o tornar després de les 10 del vespre suposa un greuge real per a la nostra gent, que no pot accedir a serveis mèdics, judicis o vols des de l’aeroport d’Eivissa sense passar una nit fora de casa”.

També ha remarcat que el problema s’arrossega des de fa molts anys i que, malgrat els intents previs, la situació continua sense resoldre’s, especialment després del dictamen negatiu recent de la Comissió Europea sobre el decret elaborat la passada legislatura i que estava cridat a desenvolupar una llei aprovada el 2010.

A més, en la seva intervenció, el diputat ha destacat la qualitat i el compromís de les empreses que han prestat el servei en condicions difícils, especialment a la legislatura passada, quan se’ls va prometre una compensació que mai no es va fer efectiva.

Així mateix, el diputat de Formentera ha remarcat la feina de seguiment que ha fet l’executiu autonòmic: “He estat en contacte amb les conselleries del Govern i amb l’Autoritat Portuària per explorar solucions reals i viables. Hi ha opcions damunt la taula, com modificar l’ordenança actual o impulsar un concurs públic per garantir aquestes sortides, però cal consens amb el sector.”

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES