TOP
Santi Ramírez Arnau, Neus Marí Riera i Laura Serra Torres, avui a Ràdio Illa.

El nou curs a les escoles públiques: obres d’ampliació, manca de personal i els nous menjadors

Els directors dels tres centres públics d’educació Infantil i Primària de Formentera expliquen els reptes que aborden en el curs escolar 2023/24. Neus Marí Riera (CEIP El Pilar), Santi Ramírez Arnau (CEIP Mestre Lluís Andreu) i Laura Serra Torres (CEIP Sant Ferran) destaquen que la manca d’accés a l’habitatge està condicionant significativament l’estabilitat del professorat a la nostra illa. Així mateix, indiquen que la problemàtica de l’habitatge no afecta només a mestres interins, sinó a docents amb plaça fixa i nascuts a Formentera que han de marxar de l’illa per buscar una solució residencial.

De fet, la falta de docents i personal d’aula s’ha fet notar a principi de curs, amb 7 vacants en els cicles d’Infantil i Primària. Passats 10 dies lectius des del primer dia de classe, a Sant Francesc estan pendents que arribin un orientador i un professor tècnic de serveis a la comunitat que també exerciria a altres centres de l’illa. En aquests dos casos, les places ja estan assignades i queda pendent que els professionals no hi renunciïn i s’incorporin a la plantilla de l’escola.
A Sant Ferran, manca un ATE (Auxiliar Tècnic Educatiu) que farà feina tres dies en aquest centre i dos més al de Sant Francesc. En canvi, a l’escola del Pilar, disposen de tot el personal des del primer dia de classe. A més, els directius han assenyalat que enguany la confecció de les plantilles s’ha vist complicada pel fet que el procés d’adjudicació de places s’hagi fet el 4 de setembre, en comptes de finals d’agost, com és habitual.

Unificació del CEIP Mestre Lluís Andreu i ampliació del CEIP El Pilar 
D’altra banda, els directius de les escoles Sant Francesc i el Pilar han declarat que des de la conselleria balear d’Educació se’ls hi ha assegurat que el finançament per escometre la intervenció en aquests centres s’inclourà en el pressupost autonòmic de 2024.
En el Mestre Lluís Andreu està previst implantar la climatització per combatre les altes temperatures durant inici i final de curs i la unificació dels dos edificis del centre, de manera que l’avinguda Porto-salè quedaria interrompuda a l’alçada de l’escola.
En el CEIP El Pilar, les obres contemplen l’enretirada de les dues aules modulars (una per activitats docents i l’altra per acollir el nou menjador) i la corresponent ampliació del centre.

Menjador, a l’octubre
Finalment, Ramírez i Marí exposen que està previst que els nous menjadors del CEIP Sant Francesc i CEIP El Pilar comencin a funcionar el 2 d’octubre. A Sant Ferran, recordam, ja hi ha menjador des del curs passat i de fet, serà la cuina d’aquest centre la que elaborarà els menús per a la resta d’escoles. El Consell de Formentera s’encarregarà del trasllat dels aliments fins a Sant Francesc i la Mola.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES