TOP
Imatge aèria de s’Espalmador. YT

El Parc Natural de ses Salines compta amb dos informadors dunars gràcies a l’Impost de Turisme Sostenible

Diferents informadors ambientals treballen des del passat cap de setmana en la divulgació dels valors dels sistemes dunars a cinc espais naturals protegits de les Illes Balears. Dos d’aquests informadors han set assignats al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, i fan feina a s’Espalmador, es Codolar i es Cavallet.

Informació i prevenció de comportaments incívics
El pla ‘Realització d’activitats d’informació ambiental relativa als sistemes dunars en espais de rellevància ambiental de les Illes Balears’ té com a finalitat implicar als usuaris de les platges en la conservació de les zones dunars i evitar-hi comportaments incívics.

La tasca dels informadors consisteix a recordar als visitants la necessitat de fer servir els camins existents, respectar el cordó dunar per tal de no malmetre la vegetació ni posar en perill els hàbitats que hi són presents, així com emportar-se els residus i reciclar-los correctament.

El servei s’ofereix en una franja de cinc o sis hores diàries, depenent de l’ocupació, als parcs naturals de Ses Salines d’Eivissa i Formentera, s’Albufera des Grau, es Trenc–Salobrar de Campos, Mondragó, i s’Albufera de Mallorca, de dilluns a diumenge. A més, la seva activitat està reforçada amb la instal·lació de senyals duta a terme amb el projecte de Recuperació dels sistemes dunars.

Impost de Turisme Sostenible
Aquesta acció és finançada amb 116.364 € provinents de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) i està emmarcada en el projecte de Recuperació dels sistemes dunars en espais de rellevància ambiental de les Illes Balears, amb un pressupost total de 823.000 €. Els informadors faran feina durant dos mesos i mig durant les temporades dels anys 2022 i 2023.

Els sistemes dunars són hàbitats amb un alt grau de fragilitat i vulnerabilitat, que es consideren prioritaris i formen part de la Xarxa Natura 2000. Aquests sistemes mitiguen els efectes dels temporals i són un reservori d’arena per a les platges.

Compartir

PROGRAMES