TOP

El Parlament aprova que Formentera torni a tenir diàlisi el 2021

La Comissió de Salut del Parlament ha aprovat per unanimitat que el servei diàlisi es torni a oferir a l’Hospital de Formentera a partir de 2021, per la qual cosa els malalts que ara s’han de desplaçar a Eivissa tres vegades per setmana podran veure millorada la seva qualitat de vida de manera substancial, segons ha informat la diputada autonòmica, Sílvia Tur (GxF, PSOE i EU).
Tur ha valorat, a la sortida de la Comissió de Salut, de forma molt positiva “l’empatia i predisposició mostrada per tots els grups” i, en especial, ha agraït al Govern que hagi “recapacitat en la seva decisió de restablir el servei de diàlisi que s’havia desmantellat l’any 2009”.

Personal per a la cronicitat i el TAC
La diputada ha obtingut també el vot favorable de tots els grups perquè es contracti un infermer o infermera per atendre els pacients crònics de l’illa, així com personal qualificat per fer servir el TAC d’urgències, aparell que fins ara no es podria emprar en cas de necessitat urgent per manca de sanitaris formats. Segons el comunicat, tant el personal per a TACs d’urgència com el personal d’infermeria per a casos crònics seran una realitat dins el primer trimestre de 2021.
Tur ha recordat “el compromís absolut” que té amb els pacients de Formentera i s’ha compromès “a fer un seguiment estricte d’aquests acords”. A més, Tur ha avançat a Ràdio Illa que si els pressupostos de 2021 no contemplen la contractació d’un nefròleg adscrit a l’Hospital de Formentera, té previst presentar una esmena als comptes de la comunitat perquè el centre hospitalari de l’illa pugui comptar amb aquest especialista, necessari per a dur a terme els tractaments de diàlisi.
“Tenir una data és un gran avanç perquè no estava inclòs a la meva proposta inicial, però els partits del Govern han acceptat una transacció que he fet a les seves esmenes i, finalment, s’ha estipulat que tots els serveis estiguin en marxa durant aquest any que ve”, ha explicat la diputada.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES