TOP
Moll des Caló. Foto: PP

El PP exigeix la rehabilitació urgent del moll des Caló

El Grup Parlamentari Popular ha presentat una Proposició No de Llei per a instar el Govern de les Illes Balears a rehabilitar el moll des Caló aquest 2022. Segons ha explicat el diputat Lluís Camps, “es tracta d’un dels béns patrimonials més rellevants de Formentera, que s’ha utilitzat, tradicionalment, com un dels ports més històrics i importants de l’illa. A més, està envoltat de les tradicionals barraques i escars de pescadors”.

Competència del Govern balear
Els populars recorden que ja van presentar una esmena als Pressupostos de la CAIB per valor de 60.000 euros en aquest sentit: “aquesta rehabilitació és una reivindicació de fa molts anys per part de grups polítics i veïns, i s’ha de dur a terme preservant la seva estructura i usos per garantir la seguretat del moll i la identitat del nucli des Caló abans que les deficiències vagin a pitjor”, ha afegit Camps, que ha apuntat que el diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, “va rebutjar la iniciativa argumentant que la competència era de l’APB i no del Govern balear, quan els mateixos partits que representa defensaren en un ple del Consell que la competència era de la Demarcació de Costes, Obviant uns i altres una intervenció del secretari de la institució on aclaria que la competència era del Govern balear”.
Finalment, Camps ha lamentat que el Govern es desentengui d’un assumpte tan necessari i reivindicat amb consens a Formentera i ha assegurat que “al PP entenem clarament que es tracta d’una responsabilitat i una competència del Govern”.

Compartir

PROGRAMES