TOP

El pressupost del 2017 del Consell fregarà els 30 milions d’euros

L’equip de Govern votà a favor i l’oposició s’abstingué a la proposta per augmentar en més de 9 milions d’euros el pressupost d’enguany de la institució insular.
Segons ha explicat el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell, davant l’existència de despeses que no es poden demorar fins al 2018, i atès que es disposa de romanent líquid de Tresoreria s’han incorporat 9,7 milions d’euros al pressupost de 2017, que era de poc més de 20 milions d’euros.
Aquest increment pressupostari, amb e que es manté l’endeutament zero, es destinarà a finançar els crèdits provinents del recentment extingit Consorci Formentera Desenvolupament (el que suposa 1,7 milions d’euros), habilitar crèdit per comprar la finca de Sa Senieta (2,5 milions d’euros, malgrat que 1 milió vendrà finançat mitjançant l’impost de turisme sostenible), inversions en la reforma dels carrers Guillem de Montgrí i València de Sant Ferran (1,4 milions d’euros) i el pagament de la responsabilitat patrimonial per la concessió de la llicència de Ca Ses Castellones (1,5 milions d’euros).
A la sessió plenària també s’ha donat suport amb els vots a favor de l’equip de Govern i l’abstenció de la resta de partits a la proposta d’autorització de l’adquisició de l’immoble sa Senieta, inclòs al catàleg del patrimoni cultural de Formentera. Ara han de començar les feines per definir els usos concrets que se li donaran, que en tot cas, sempre seran culturals o patrimonials.
Així mateix el ple demanà a l’Autoritat Portuària un espai per als amarraments socials. Una proposta que fou aprovada per unanimitat i que podria influir sobre la regulació del fondeig de l’estany des Peix.
Al ple també es donà el vistiplau a l’aprovació inicial de l’Ordenança sobre ocupació de via pública.
Així, per obtenir la llicència per posar una terrassa, l’establiment interessat haurà d’obrir com a mínim entre el 15 de maig i el 15 d’octubre. Així es pretén desincentivar l’obertura de negocis durant uns pocs mesos i poder allargar la temporada. La proposta ha tengut el suport dels consellers de l’equip de Govern i els populars, mentre que els del PSOE i de Compromís s’han abstingut.
Així mateix, amb l’abstenció de PP i PSOE i els vots a favor de l’equip de govern i Compromís s’han reduït els horaris dels locals d’oci nocturn de Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar de la Mola. Els que fins ara tancaven a les 6 del matí hauran de tancar a les 4, i els que fins ara tancaven a les 4 hauran de tancar a les 3 de la matinada.
Per últim, a la sessió plenària de divendres s’aprovaren per unanimitat una proposició del PP relativa a la instal·lació de reductors de velocitat a la zona CP Mestre Lluís Andreu i una altra de Compromís sobre la transparència de les proposicions al web.

Compartir

PROGRAMES