TOP
Vicenç Vidal en una sessió del senat. Foto: Més per Mallorca.

El Senat aprova demanar a l’Estat que controli l’entrada de serps pel port

Vicenç Vidal, senador autonòmic per les Illes Balears, de Més per Mallorca, ha impulsat l’aprovació al ple del Senat d’una moció que insta al Govern central a implementar un control de les entrades d’espècies invasores als ports balears, com ara les serps, en el marc d’una bateria de propostes per afavorir la mobilitat terrestre, marítima i aèria a les Illes Balears i les Illes Canàries. La proposta ha comptat amb el vot favorable del PSOE, Esquerra Confederal, Ciudadanos, ERC, EH Bildu, Coalició Canària, Junts per Catalunya i el Grup Mixt i l’abstenció del PP i el PNB.
Amb relació al transport marítim, Vidal ha destacat que la moció reclama que s’implantin “als ports de les Balears protocols de bioseguretat per evitar l’entrada d’espècies invasives atenent especialment la situació dels ofidis a Eivissa i Formentera”. A més, la proposta aprovada a la cambra alta advoca “per impulsar i desenvolupar l’article 11 del Règim Especial de Balears que protegeix les bonificacions al transport de mercaderies de les Illes amb el continent”.

Barreres arquitectòniques a l’aeroport pitiús
El senador ecosobiranista ha explicat que “pel que fa al transport aeri la moció aposta per enfortir les connexions d’OSP (Obligació de Servei Públic) interilles i de Menorca amb la Península, per l’oposició a la polèmica ampliació de l’aeroport de Palma i per uns aeroports sense barreres arquitectòniques com les que malauradament es donen a les instal·lacions d’AENA d’Eivissa”.
Quant al transport terrestre la moció de Vidal aprovada impulsa, en paraules del senador autonòmic, “el pagament del deute que manté l’estat amb les Illes Balears pel que fa a carreteres i excloure les carreteres dels territoris insulars dels possibles mecanismes per finançar el manteniment de les vies de gran capacitat de l’estat”.

Compartir

PROGRAMES