TOP
Iots fondejats a la zona de ses Illetes.

El servei de vigilància de la posidònia comença amb dos barques en comptes de cinc

El servei de vigilància de la posidònia del Govern balear a Formentera compta amb dos úniques embarcacions, en comptes de cinc, per supervisar els fondejos dels centenars de iots que diàriament visiten les nostres costes. Segons anuncià l’administració autonòmica el passat mes de maig, a la nostra illa aquest servei hauria de disposar des de l’1 de juny de cinc embarcacions amb els seus respectius patrons, uns recursos idèntics als que es desplegaren l’any passat.
Des de la conselleria balear de Medi Ambient s’ha informat Ràdio Illa que la nova empresa concessionària del servei, Eulen, opera amb només dos embarcacions mentre resol “uns tràmits burocràtics amb Capitania Marítima”. Sobre els terminis en què es podria solucionar aquesta deficiència, la mateixa font ha assenyalat que no es pot saber, perquè la qüestió depèn dels “tràmits que ha de fer la concessionària”. En tot cas, afegeix el Govern, s’està en contacte amb l’empresa i es “confia que sigui al més aviat possible”.
Preguntada per si Eulen haurà d’assumir alguna penalització pel fet de no comptar amb els recursos amb els quals s’havia compromès quan guanyà la licitació, la conselleria balear de Medi Ambient ha aclarit que “l’objectiu principal és que el servei funcioni completament com més aviat millor” i ha agregat que “es tenen en compte aquests retards i, si s’han de prendre mesures, ho estudiarem més endavant”.

També a Migjorn
Així mateix, la mateixa font precisa que, de moment, aquestes dos embarcacions estan actuant “a les zones habituals, especialment els voltants de ses Illetes”, és a dir, la zona del Parc Natural de ses Salines que és més concorreguda per part de la nàutica d’esbarjo en els dies en què no bufa de Ponent. Ara bé, la conselleria balear de Medi Ambient indica que el dispositiu també està preparat per actuar a Migjorn, que és el litoral que fins a l’any passat no es cobria i que enguany, per primera vegada, haurà de ser supervisat, una ampliació realitzada pel Govern d’acord amb les demandes del Consell de Formentera i del diputat autonòmic Antonio Jesús Sanz. L’administraió autonòmica apunta que “fins ara no s’ha detectat pressió” en aquesta àrea, però “en el moment en què es detecti major presència d’embarcacions a Migjorn, el servei hi actuarà”.

Telèfon per avisar de possibles agressions a la posidònia
Ràdio Illa ha pogut comprovar que el servei de vigilància de la posidònia té operatiu el número 617 97 51 72 per atendre a qualsevol persona que detecti una possible agressió a la planta protegida. Els avisos es poden fer per telèfon o per missatge de Whatsapp.

 

 

 

 

Compartir

PROGRAMES