TOP
El servei presencial s’havia deixat de prestar a causa de la disminució temporal de la plantilla.

El servei d’oncologia torna a ser presencial a Formentera

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha reprès les consultes presencials del Servei d’Oncologia mèdica a l’Hospital de Formentera després de la incorporació de la tercera oncòloga, la Dra. María Iglesias González, llicenciada per la Universitat de Sevilla, especialitzada en oncologia clínica per l’Hospital Universitari Són Llàtzer i especialitzada també en oncologia ginecològica, membre dels comitès balears de tumors, del Grup Espanyol de Recerca en Càncer d’Ovari i investigadora principal en diversos estudis científics.

Amb la incorporació de la Dra. Iglesias el Servei d’Oncologia Mèdica està format per quatre professionals, el Dr. Carlos Rodríguez Franco, la Dra. Alicia Quílez Cutillas, que es va incorporar el 2020, i la psicooncologa Paloma Martínez. La plantilla actual ha permès recuperar les consultes presencials a Formentera, amb el desplaçament dels especialistes, cosa que s’havia hagut d’interrompre durant el darrer mes i mig a causa de la disminució temporal de la plantilla.

Durant aquest període no ha set necessari el desplaçament de cap pacient oncològic de Formentera, ja que els pacients en tractament han set atesos per videoconferència pel Dr. Carlos Rodríguez Franco i la Dra. Alicia Quílez Cutillas, després de la revisió individualitzada de cada cas.

La Dra. María Iglesias és la primera de les especialistes en Oncologia mèdica que es desplaça, de nou, a l’Hospital de Formentera. L’Àrea de Salut ha acordat un nou sistema en el qual es mantingui les visites del mateix especialista durant un trimestre per a garantir la continuïtat assistencial. En aquesta primera visita hi ha citats 13 pacients, dotze d’ells en tractament i una primera cita.

Increment de l’activitat
L’activitat de consultes externes del servei d’Oncologia mèdica en els primers quatre mesos de 2022 ha crescut un 10,37%. Els oncòlegs han atès 181 consultes enfront de les 164 del mateix període de l’any passat. Les consultes successives han crescut encara més, un 12,82%, ja que es van atendre 176 consultes de revisió des de gener a abril de 2022, i 156 en el mateix tram de l’any anterior.

Tractaments
D’altra banda, els tractaments de quimioteràpia a l’Hospital de Formentera s’han anat fent amb absoluta normalitat, cosa que succeeix des de l’any 2014 quan els serveis de Farmàcia, Hematologia i Oncologia mèdica van desenvolupar un protocol per a la posada en marxa d’aquesta prestació a l’Hospital de Formentera per al pacient d’oncologia mèdica, ja que el pacient oncohematològic ja rebia tractament a Formentera des del 2009.

Símptoma de la gradual recuperació del servei
Per a la directora gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos “recuperar les consultes a Formentera són el símptoma de la gradual recuperació del Servei d’Oncologia mèdica després de la incorporació de la tercera oncòloga i després de la signatura de l’acord de col·laboració permanent amb l’Hospital Són Espases que garanteix el desplaçament de dos oncòlegs setmanalment i que a efectes pràctics ens assegura cinc consultes a la setmana d’oncologia addicionals, o el que és igual; un oncòleg més cada dia. A més, per a garantir la continuïtat assistencial els oncòlegs que venen de l’hospital de referència seran sempre els mateixos. D’aquesta manera donem resposta a la demanda de les associacions de pacients oncològics quant a l’estabilitat de la plantilla. Ens vam comprometre a recuperar la consulta presencial a Formentera i avui podem confirmar aquest compromís. Haig d’agrair, una vegada més, el compromís i professionalitat dels nostres oncòlegs i personal d’infermeria que gràcies al seu treball garanteixen una alta qualitat assistencial”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES