TOP
Des del passat novembre, Formentera compta sols amb una ambulància d’urgències. Arxiu

El tiroteig posa en relleu la manca d’una segona ambulància a Formentera

El tiroteig d’ahir dijous, amb un mort i dues persones ferides, va posar sobre la taula la manca d’ambulàncies que pateix la nostra illa fora de la temporada turística.

El sindicat FS-TES ha mostrat avui la seva preocupació davant aquest fet. Els representants d’aquest sindicat indiquen que en els fets esdevinguts aquest dijous “l’única ambulància que té l’illa es va encarregar del ferit més greu, intentant estabilitzar-lo i més tard traslladar-lo a l’hospital, mentre que els altres ferits, per falta de mitjans, no van poder rebre una atenció sanitària com es requereix en aquests casos i pitjor encara, no van poder ser traslladats en vehicles sanitaris (ambulàncies)”.

Ferits traslladats en vehicle policial
En aquest cas, els ferits van haver de ser traslladats a l’Hospital de Formentera en un vehicle policial. Des de FS-TES subratllen que en casos com aquest “l’assistència sanitària de les ambulàncies pot ser crucial en el trajecte fins a l’Hospital”.
Des del sindicat agraeixen a la Policia Local i la Guàrdia civil “l’ajuda en aquest servei, com la que ens donen sempre, i el treball en equip, que per manca de mitjans i recursos és primordial a l’illa de Formentera”.

Per norma general, els ferits han d’anar immobilitzats i en llitera
Des de FS-TES exposen que “desgraciadament, quan passa un succés d’aquestes característiques, ens adonam de les mancances que tenim. I el problema és que tenim una sola ambulància per a tota l’illa”. Així mateix, recorden que “amb un sol recurs, en un accident amb diversos ferits, s’haurien de fer diversos viatges per a poder traslladar-los a tots, ja que per norma general han d’anar immobilitzats i en llitera”. Destaquen, a més, que “si surten dos serveis alhora, fins que no s’acabi el primer, no es pot anar al següent”, una situació que “pot empitjorar l’estat de la persona ferida si el servei en espera és greu”.

Segona ambulància amb un equip complet de manera urgent
És per això que des d’aquest sindicat se sol·licita al Servei de Salut “que posi, de manera urgent, la segona ambulància amb el seu equip complet d’un Tècnic d’emergències sanitàries, un infermer i un metge, les 24 hores i els 365 dies de l’any”, ja que, afirmen “la ciutadania de Formentera es mereix un sistema de transport sanitari urgent digne”.

Compartir

PROGRAMES