El tractor nou de la Cooperativa, inservible per la mala qualitat del combustible

Els dos tractors de la Cooperativa del Camp de Formentera s’han vist afectats per la mala qualitat del gasoil B subministrat a l’estació de servei de la Savina, segons han indicat fonts d’aquesta entitat agrària.
Les conseqüències més greus han set pel tractor model 5090 M de la marca John Deere, considerat en el món pagès com ‘el Ferrari dels tractors’. Aquesta unitat ha quedat completament inservible, tot i que s’havia adquirit feia un mes (amb fons del Consell), i té un cost de 53.000 euros. La Cooperativa ha indicat que l’estació de servei ha accedit a fer-se càrrec de les despeses per resoldre la situació.
En canvi, l’altre tractor afectat, marca Kubota i amb uns tres anys d’antiguitat, s’ha pogut salvar i els mateixos integrants de la Cooperativa han pogut arreglar els desperfectes i desembussar els circuits del motor.

El filtre del motor mostra una substància blanca, a la part inferior, que embossa el motor, i el gasoil B, tintat de color vermell.

Per realitzar la feina d’aquesta època de l’any, la sembra del cereal, la Cooperativa ha hagut de substituir el tractor espanyat amb altres unitats que s’han llogat a particulars.
El tractor que ha quedat inservible servia per sembrar, empaquetar i llaurar, a més d’altres feines del camp.

About Author

Comments are closed.

background