TOP
La lluita per la igualtat també es lliura a internet.

Elles, el blanc principal de l’assetjament a internet, a Ulleres Violeta

El 70% de les persones ciberassetjades són dones, mentre que el 79% de les publicacions sexistes són fetes per homes, segons les dades de 2020 de l’estudi publicat per FAD (Fundación de Ayuda contra la Drogadicción). Aquestes xifres han portat a Natalia Surop a dedicar una edició d’Ulleres Violeta, l’espai sobre feminismes de Ràdio Illa, a la reivindicació per la igualtat a internet.
A més, Surop assenyala la problemàtica que ha desencadenat la creixent implantació de les tecnologies associades a la intel·ligència artificial, com la creació de vídeos i fotos falsos que combinen cares reals amb cossos que, per exemple, es mostren amb actituds sexuals. També en aquest capítol, elles s’emporten la pitjor part i són el blanc d’una àmplia majoria de manipulacions fetes sense consentiment.

8M, menstruació, menopausa… 
No us perdeu altres episodis d’Ulleres Violeta, com el dedicat al dia de la Visibilitat Lèsbica, l’especial del 8M de 2023, el programa que aborda l’assetjament al carrer i a la feina, o els espais en què hem parlat de la menopausa, dels tabús sobre la menstruació, una regla lliure de residus i la llei de salut menstrual.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES