TOP
Foto del taller ofert per Laia Guardiola, de la Fundació Rezero a l’IES Marc ferrer. CIF

Ulleres Violeta: una nova mirada sobre la menstruació

Natalia Surop ens proposa una nova mirada sobre el període menstrual, arran de l’arribada a Formentera de la campanya ‘Per una menstruació lliure, també de residus‘, impulsada pel Consell i la Fundació Rezero. Amb el testimoni de Laia Guardiola, tècnica de Rezero, analitzam les mesures que divulga aquesta iniciativa, enfocada a normalitzar i fomentar l’ús de productes menstruals més saludables, ecològics i justos.

No és la primera vegada que Ulleres Violeta aborda el període menstrual, després que en aquest espai sobre feminismes hàgim tractat els tabús sobre aquest cicle natural o la llei de salut menstrual.

Taller d’aquesta tarda
Avui dimecres 26, a les 17 h se celebrarà un taller obert a la ciutadania en general en el marc del projecte ‘Per una menstruació lliure, també de residus‘ amb l’entitat Rezero. El taller té l’objectiu de presentar una proposta al voltant l’educació menstrual, per proporcionar informació sobre totes les opcions de productes menstruals existents i donar a conèixer els impactes generats pels productes menstruals d’un sol ús al llarg del seu cicle de vida.
Es donaran diferents opcions menstruals reutilitzables i s’aprofundirà en els beneficis ambientals, econòmics i de salut d’aquestes opcions. Ja que les places de taller estan limitades a màxim 15 persones, es prega que els interessats enviïn un correu electrònic abans de les 14 h del mateix dia 26 a participacio@conselldeformentera.cat.

Iran, depilació, moda… 
No us perdeu altres episodis d’Ulleres Violeta, en què hem parlat de la repressió de les dones a l’Iran, hem convidat a la música Melisa Romagnoli o hem abordat les agressions sexistes a l’estiu. A més, hem celebrat el nostre primer any de vida, hem xerrat de la galtada de Will Smith als Òscars, la violència masclista a Formenterade la depilació femenina amb Bel Olid, del masclisme a la música, de la visibilitat de la violència de gènere, del 25N i del paper de les dones en àmbits com el futbol o l’arqueologia. També hem abordat les floretes no desitjades (en castellà, ‘piropos’), els micromasclismes i la pornografiala situació d’elles a l’Afganistan, les dones en el món de l’esport, la desigualtat en el futbol, o el masclisme a les pel·lícules infantils. Ulleres Violeta també ha analitzat els estereotips, els tics sexistes en la roba dels infants, la publicitat i les dones en el Dia de la Mare o el cas de Juana Rivas.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES