TOP
Cartell de la campanya.

Formentera se suma a la campanya “Per una menstruació lliure, també de residus”

El Consell de Formentera se suma a la campanya Nou Període de Rezero que té l’objectiu normalitzar i fomentar l’ús de productes menstruals més saludables, ecològics i justos.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha explicat que la campanya arribarà a les aules a través d’un programa educatiu que proporcionarà informació a l’alumnat de 4t d’ESO i de 1r i 2n de batxillerat de l’IES Marc Ferrer “sobre totes les opcions de productes menstruals existents, i empoderarà l’alumnat en el consum crític i responsable”.

Tallers
La proposta es complementarà amb informació en línia i l’oferta de cinc tallers dirigits a associacions i col·lectius educatius, d’igualtat, esportius i personal del Consell amb el fi de reforçar i amplificar l’estratègia d’educació menstrual a la societat formenterera.

Aquesta campanya, impulsada per Rezero, va néixer arran del tabú i l’estigma que encara existeix entorn de la menstruació. “Hi ha una manca d’informació i d’educació adequada, que perpetua la poca accessibilitat a productes segurs (lliures de tòxics), justos (lliures d’impostos i produïts en condicions respectuoses) i circulars (reutilitzables) que necessiten les dones i altres persones menstruants”, ha apuntat Marta Beltran, directora de projectes de Rezero.

1.620 tones de residus a Balears el 2019
Actualment, “la gran majoria dels productes menstruals que es venen al mercat són articles d’un sol ús com compreses i tampons, que donen lloc a impactes ambientals, econòmics, sanitaris i socials des de la seva producció a l’eliminació i més enllà”, asseguren des de l’entitat. A les Illes Balears, l’any 2019 es varen consumir més de 135 milions de productes menstruals, que generaren unes 1.620 tones de residus.

“Tot i que fa dècades que existeixen millors alternatives per als productes menstruals, com ara els productes reutilitzables (roba interior menstrual, compreses de roba i copes menstruals), el sagnat lliure o productes lliures de tòxics i de plàstic, la població que les coneix o les fa servir regularment continua sent una minoria”, ha conclòs la directora de projectes de Rezero.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de les àrees d’Educació, Igualtat, Participació Ciutadana i Medi Ambient del Consell.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES