TOP
Miquel Mir ha fet entrega del premi a Antoni Tur.

El Consell guanya el Premi Rezero de prevenció de residus

El Consell de Formentera ha guanyat un dels guardons de la III edició dels Premis Rezero Balears, uns reconeixements que organitza la Fundació Rezero i que volen posar de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a la nostra comunitat.
El conseller balear de Medi Ambient, Miquel Mir, ha fet entrega al seu homòleg formenterer, Antoni Tur, del Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria d’administració. El guardó premia a l’administració insular per ser “pionera en la política contra les bosses i els plàstics d’un sol ús, en la xarxa de ‘Ciutats i pobles residu zero’ i en campanyes d’educació menstrual lliure de residus“. A més, el premi també valora el projecte, amb l’impuls del Govern Balear, del Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn d’envasos (SDDR). Tot i que encara no s’ha implantat a Formentera, es preveu que aquest projecte pilot serveixi “de model per a la resta de les Illes Balears”, segons un comunicat de Rezero.

Hazel Morgan i Xavier Pastor en el jurat
L’acte d’entrega dels Premis es va celebrar al Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears i a més de la presència de Miquel Mir, va comptar amb altres personalitats del món empresarial, social i econòmic de les Illes. Els Premis Rezero, que volen reforçar les iniciatives que avancen cap al residu zero, han tengut un jurat configurat per Maria Suau (responsable de Medi Ambient de la Fundació Deixalles i membre del Patronat de Rezero), Lluís Amengual (periodista i divulgador ambiental), Sandra Espeja (responsable de l’àrea de Ciència Ciutadana de la Fundació Marilles), Hazel Morgan (presidenta d’Amics de la Terra Eivissa), Xavier Pastor (biòleg, oceanògraf i activista) i Jordi Mora (president de PIMEM).
Els Premis Rezero presten especial atenció a les iniciatives que impulsen la producció local i ecològica d’aliments, l’eliminació dels productes d’un sol ús, la venda a granel, la distribució en envàs retornable, la reparació o el reaprofitament, com a estratègies circulars que posen en valor els productes, els materials i els recursos per mantenir-los dins l’economia durant el màxim temps possible, reduint la generació de residus i l’impacte de l’extracció de noves matèries. La Fundació Rezero ha indicat que “en el moment actual, ple d’incerteses, aquestes estratègies inspiren noves oportunitats, estalvien recursos i poden generar una gran diversitat de llocs de feina”.

Altres guardons dels Premis Rezero
En la categoria de comerç, el reconeixement ha set per a la Cooperativa San Crispin de Menorca, per ser un negoci arrelat al territori, amb bona oferta de producte local i ecològic, inclosa la venda a granel i el foment de la prevenció pel malbaratament alimentari.
En la categoria d’empresa el premi ha set per TH – Tot herba, per haver estat pionera a tot l’Estat en cosmètica natural, aprofitant els principis actius de plantes mediterrànies, tot apostant per formats d’envàs a granel i reutilitzables.
En la categoria d’entitat, el guardó ha set per a la Fundació Esment. El jurat ha valorat la seva trajectòria coherent, apostant per la diversitat, els productes de producció pròpia i ecològics, la prevenció del malbaratament alimentari i l’eliminació dels plàstics en els seus establiments, gràcies a la feina conjunta amb Save the Med.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES