TOP
Ampolles de plàstic. Foto: Pixabay.

El Govern projecta implantar l’SDDR el 2023, abans de la temporada turística

Sebastià Sansó, director general del Govern balear, avança a Ràdio Illa que avui el BOIB publicarà l’ordre que regularà la implantació del projecte pilot del Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn d’Envasos (SDDR) a Formentera, i que s’obri el termini per a presentar al·legacions. El projecte tendrà una durada mínima d’un any i màxima de dos i la previsió del Govern és implantar-lo a partir de principis de 2023 i abans que comenci la temporada turística.

El director general exposa les línies mestres del projecte, que després d’unes reticències inicials ha set acceptat per part del sector del comerçSansó explica que s’instal·laran entre 8 i 10 màquines per recollir i compactar els envasos de begudes en els formats de plàstic, brik i llauna. S’exclouran els envasos de més de 3 litres i els que continguin làctics. Amb la implantació d’aquest sistema a Formentera, els usuaris pagaran 10 cèntims cada vegada que adquireixin un d’aquests envasos i quan els retornin a les màquines localitzades a la via pública, obtindran un tiquet amb el qual recuperar-los íntegrament. Aquest document podrà ser bescanviat per sous en efectiu en qualsevol dels establiments d’alimentació i begudes de Formentera.
El responsable de residus del Govern ha assenyalat que aquest projecte pilot, a més de racionalitzar la gestió d’envasos, servirà per aprofundir en la imatge de Formentera, com a indret compromès amb el Medi Ambient. Cal recordar que Formentera fou pionera a l’Estat en la implantació de les restriccions a les bosses de plàstic, a més de protagonitzar altres iniciatives per reduir la contaminació, com la limitació de la circulació i entrada de vehicles, el projecte formentera.eco.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES