TOP
El gest de socors internacional per a víctimes de violència de gènere. Imatge: Canadian Women’s Foundation.

Ulleres Violeta: la meitat de la població espanyola ha viscut de prop la violència de gènere

Natalia Surop ens convida a reflexionar sobre la visibilitat de la violència masclista en una nova edició d’Ulleres Violeta, l’espai de feminismes de Ràdio Illa. Surop presenta les conclusions del II Macroestudi de Violència de Gènere “Tolerancia Cero” elaborat per la Fundación Mutua Madrileña i Antena 3 Noticias. Aquest informe assenyala que un 49% de la població general i un 58% de les dones han viscut en el seu entorn un cas de violència de gènere. Surop també ens fa viatjar fins a Saragossa, on s’ha impulsat una singular campanya per sensibilitzar sobre aquesta xacra social.
A Ulleres Violeta també hem parlat del símbol per demanar ajuda en cas de violència de gènere (vegeu imatge principal). Per últim Surop ha recordat les activitats vinculades amb el 25 N que tendran lloc els pròxims dies a Formentera:
Divendres (20.30 h) i diumenge (20 h), es projectarà al cinema de Una joven prometedora, film britànic de 2021 obra d’Emerald Fennell.
Així mateix, dissabte a les 19 h, i també al cinema, es podrà veure una selecció de set curtmetratges de dones cineastes de les Balears. Entre les creadores hi haurà la resident a Formentera Pilar Aldea.

No us perdeu altres edicions d’aquest espai en què hem xerrat del 25N, del paper de les dones en àmbits com el futbol o l’arqueologiales floretes no desitjades (en castellà, ‘piropos’), micromasclismes i pornografiala situació d’elles a l’Afganistan, les dones en el món de l’esport, la desigualtat en el futbolde masclisme i pel·lícules infantilsd’estereotips, dels tics sexistes en la roba dels infants, de la publicitat i les dones en el Dia de la Mare o del cas de Juana Rivas.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES