Els detinguts per arribada irregular a Formentera seran posats en llibertat

Els 16 adults detinguts ahir a Formentera per haver desembarcat irregularment al litoral de l’illa han set traslladats a Eivissa, on està previst que se’ls hi facin les proves PCR de detecció de la covid-19 i siguin posats en llibertat entre aquesta tarda i demà, segons ha avançat a Ràdio Illa la Delegació del Govern central a les Balears.
Els arrestats no passaran a disposició judicial, ja que el jutge no podria decidir el seu trasllat a un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), unes instal·lacions que segueixen tancades.
En canvi, la Policia Nacional els hi obrirà un expedient de devolució i quedaran en llibertat «a càrrec d’ONG i de la xarxa d’inclusió». En aquest sentit, cal esmentar que els arrestats la passada setmana per desembarcar a Santa Eulària foren traslladats a Madrid, on han quedat a càrrec de l’ONG CEAR d’ajuda al refugiat.
Sobre els arrestats a Formentera, la Delegació del Govern ha indicat que en la seva majoria són homes joves de nacionalitat algeriana.
Dos detinguts declararen ser menors però finalment s’ha comprovat que només un d’ells ho és. En aquest cas, l’al·lot queda sota la tutela del Consell de Formentera. La institució insular ha informat a Ràdio Illa que provisionalment serà ingressat en el centre de menors d’Eivissa Pare Morey i se li farà un seguiment des de l’àrea insular de Benestar Social. Mentrestant el Consell buscarà pel jove un altre centre, sigui a les Balears o a la Península.

Una embarcació no localitzada
La Guàrdia Civil sospita que els arrestats haurien arribat a l’illa a bord de dos embarcacions de petita eslora (devers 5 metres), amb motor forabord, una d’elles desapareguda i l’altra localitzada prop del varador de s’Estufador, a la Mola.
Sobre la barca que de moment no ha set trobada, des de l’administració estatal s’indica que podria haver arribat la matinada d’ahir o fa més dies, aquesta última possibilitat és la versió que sostenen alguns dels detinguts.
Aquest és el primer episodi d’arribada irregular de persones migrants a Formentera d’ençà que començà el 2020. Ahir dilluns a Mallorca es van localitzar dos embarcacions i es van detenir a 40 persones per arribada irregular a l’Estat espanyol, mentre que a Eivissa la passada setmana 11 persones foren arrestades per haver desembarcat a Santa Eulària.
L’any passat, Formentera i Eivissa registraren una xifra rècord amb l’arribada de 320 immigrants en 24 embarcacions.

About Author

Comments are closed.

background