Moment del partit (Foto: Pep Toni Bartolomé Tur / SD Formentera)

Els errors i l’àrbitre condemnen el Formentera contra l’Andratx (2-3)

El Formentera ha perdut l’oportunitat de sortir del descens directe en perdre aquest migdia al Municipal de Sant Francesc contra un Andratx que ha remuntat en dues ocasions als locals i que amb molt poc joc s’ha endut el premi de la victòria.

El partit ha començat amb bones sensacions del Formentera, trenant combinacions i rematant al pal només començar, en el minut 3. Es veia que a l’Andratx li passava factura l’esforç de Copa del dimecres, quan es van batre contra tota una Reial Societat, i es mostraven poc concentrats. Això ho ha aprofitat finalment el Formentera, que vorejava constantment l’àrea rival, i un penal una mica innocent, però molt clar sobre Domingo, l’ha aprofitat De la Mata per transformar el primer gol dels roig i negre.

Però en un final de la primera meitat absolutament boig, els homes de Maikel Romero s’han deixat empatar ràpidament, quatre minuts més tard, amb una errada defensiva en el rebuig que ha provocat que Alberto Fernández rematés ajustat al pal sense que Guzmán pogués fer-hi res. Només tres minuts tard, en el 41, no obstant això, Giuliano Bertino s’ha tret de la màniga una internada amb retalls ‘marca de la casa’ i ha centrat fort perquè Domingo, sobre la mateixa línia de gol, empenyés la bimba al fons de la porteria. Lamentablement, novament quatre minuts més tard, encara en la primera part, el jugador andritxol Castelo, ha tornat a empatar després d’una, un altre cop, treta de banda estratègica dels visitants en una jugada on hi ha hagut una clara infracció sobre De la Mata molt protestada sobre el terreny de joc i a la graderia.

La segona part no ha estat reeixida pel que fa al joc dels homes de Maikel Romero, que amb prou feines han comptat amb cap ocasió de gol. En canvi, un Andratx amb jugadors fornits i experimentats, amb una defensa ben tancada i veterana, ha aprofitat novament un error en una prolongació de cap on la defensa ha badat i Guzmán s’ha quedat a mitja sortida, perquè el seu davanter Penyafort fes pujar en l’electrònic el 2 a 3 que ja seria definitiu.

Des d’aquell moment fins al final, els roig i negre han pres molts riscs i han volgut atacar amb més cor que cap, acabant amb Javi Rosa jugant al davant per despenjar o rematar centrades.

Un partit que ha perdut el Formentera -i no pas l’ha guanyat l’Andratx- tal com ho han expressat l’incombustible Javi Rosa i el míster Javi Rosa.

Ara el Formentera s’enfonsa en la classificació, essent tercer per la cua, i ja quedant la salvació directa a tres punts. La setmana vinent creuarà els Freus per enfrontar-se al seu perseguidor immediat en la taula, la Penya Independent, en un partit on és vital puntuar.