TOP
El SIMEBAL reclama més recursos humans per a l’Atenció Primària.

Els metges d’Atenció Primària de Formentera, “dels més sobrecarregats d’Espanya”

Carlos Rodríguez, portaveu a les Pitiüses del sindicat mèdic SIMEBAL, denuncia la sobrecàrrega de feina i la disminució de la qualitat assistencial a l’Atenció Primària de Formentera. Rodríguez defensa que haurien de ser 25 els pacients atesos per torn i metge, si bé, a principi de la jornada “moltes vegades ja hi ha més de 30 persones inscrites” i “amb els casos sobrevinguts i les atencions telefòniques, podem arribar a 45”. Segons el facultatiu, aquesta situació no es pot acceptar “en una feina en què s’ha de millorar la relació metge pacient i donar-li a la persona el temps que requereix”.

Per tot això, SIMEBAL reclama a l’IB Salut que s’incorporin dos metges més a Formentera, un que s’afegiria als cinc professionals del Centre d’Atenció Primària (CAP) i un altre que se sumaria als dos del Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP).
En el cas concret dels recursos en el Centre d’Atenció Primària (CAP), SIMEBAL destaca que la mitjana espanyola és de 1.380 pacients per metge, mentre que a les Balears aquesta xifra puja fins a 1.800 pacients per facultatiu, i a Formentera i Eivissa cada metge d’aquesta àrea atén a unes 2.200 persones.

Compartir

PROGRAMES